Reeksen

Yin Yoga Teacher Training


Februari – maart 2022

 

Het is zover. Ik ga mijn eerste Yin Yoga TT geven. Ik ben heel tevreden over de inhoud & voel dat deze echt gemaakt is vanuit mijn hart. Hoe ik zelf yin lessen geef & ze al jaren vol krijg, dat was mijn uitgangspunt. En hoe ik vooral heel veel plezier & stroming blijf ervaren, week na week. En hoe ik mijn yogi’s blijf boeien met telkens opnieuw andere thema’s & yin sequences. Ik voelde, dat wil ik doorgeven… ?

Inhoud:

Walk your talk is de ondertitel van deze training. Want dat vind ik zo belangrijk. Leef wat je vertelt. Probeer zelf uit wat je in je lessen steekt. Stel je open naar je yogi’s met een eerlijke kwetsbaarheid. Inspireer ze door zelf yin te zijn. Naast uiteraard de balans met je yang.

Onderwerpen die in deze TT aan bod komen zijn:
– oorsprong & essentie van yin
– yin & yang
– bindweefsels & fasciae
– basis anatomie
– organen
– meridianen
– sequencing
– zelfbewustzijn & yin
– teaching of yin
– muziek
– business of yoga
– meditatie
– stemtraining & mantra’s met guestteacher Veerle Hollevoet
– ademhaling
– alle yin poses met hun opties

Praktische info & certificatie:

Je krijgt per weekend ook telkens 3,5u practice. Waarvan 2x 1u15 yin yogales en 1u adem & meditatie les.

In totaal zijn er 44 contacturen. 11 uren per weekend, verdeeld over 4 weekends. Op de laatste dag krijg je de kans om 10 à 15 minuten les te geven aan de groep bij wijze van examen. Dit is een mooie kans om te oefenen. Je krijgt na de TT opbouwende feedback van mij hierop & tips om te groeien. Wanneer je geslaagd bent krijg je een aangepast certificaat. Wil je liever geen examen doen, dan vragen we je om de lessen die gegeven worden door je mede-studenten wel mee te volgen. Bij wijze van bijleren van elkaar & liefdevolle steun bieden.

Het certificaat geldt voor 50u training.
We volgen deze TT samen, van het begin tot het einde. De bedoeling is dus dat je alle modules meedoet.

Wie kan deze TT volgen?

Iedereen is welkom. Met of zonder ervaring in lesgeven. Wel vraag ik om op voorhand je yin yoga practice al te gaan leven met goeie regelmaat. Beoefen bij voorkeur minstens 2x per week yin yoga, gedurende 30 minuten of langer. Ga naar lessen, volg online lessen én doe je eigen practice thuis op de mat. Onderzoek wat yin met jouw lichaam & geest doet.

Ter voorbereiding:

– We baseren ons op de 63 poses die ik aanreik in mijn 21-daagse online yin yoga reeks. Het is een super voorbereiding wanneer je deze alvast op voorhand volgt. Je krijgt automatisch een inlog & paswoord om de lessen te volgen wanneer je maar wil, je kan ze ook blijven herhalen en achteraf blijven raadplegen naast je manual die je krijgt tijdens de training. Koop hier de reeks aan: https://pranayogaacademy.be/product/21-daagse-yin-yoga-challenge/.
– Lees het boek “Insight Yoga” van Sarah Powers. Je vindt het hier, enkel in het Engels, het is niet vertaald: https://www.standaardboekhandel.be/p/insight-yoga-9781590305980.

Andere boeken die ik kan aanraden, vrije keuze om ze te lezen:
– Yin for Life van Mirjam Wagner (enkel te bestellen via Amazon)
– Yin Yoga van Paul Grilley
– The complete guide to Yin Yoga van Bernie Clark

Data 2022:

Za 5 & zo 6 februari

Za 19 & zo 20 februari

Za 26 & zo 27 maart

Za 23 & zo 24 april

Lesuren:

Op zaterdagen van 14u tot 18u.
Op zondagen van 10u tot 13u en van 14u tot 18u.

Prijs:

€750 (incl BTW)

Locatie:

Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Hoe & vanaf wanneer schrijf je in?

Stuur een mailtje naar info@pranayogakaren.be.  Er zijn 20 plaatsen beschikbaar voor deze eerste training. Ik vraag je dan om binnen de twee weken een voorschot te betalen van €300 om je inschrijving te bevestigen. Het saldo van €450 vraag ik begin januari op. Wil je graag een factuur? Dat kan, stuur dan meteen je volledige facturatiegegevens mee. Ik maak de facturen eind januari op. Met het voorschot & het saldo bij elkaar geteld.

De TT is momenteel volzet, mail ons om op de wachtlijst te komen.

Annulatie procedure

In case of lockdown: dan wordt de TT uitgesteld naar een latere datum, met kans op mee verschuiven of annuleren met volledige terugbetaling. Maar daar gaan we dus niet van uit! Sowieso wordt de TT in geen enkel geval online gegeven, want daar word ik zelf niet blij van bij zo’n hele training.
Annuleer je zelf om eender welke reden: dan is er enkel terugbetaling mogelijk indien je plaats verder wordt verkocht door ons. We rekenen dan wel een annulatie kost van €100 aan.

 

Yogateacher Karen Vanlangendonck

 

Karen is de oprichtster & hoofdteacher van Prana Yoga Studio. Ze is een internationaal geschoolde yoga teacher met ondertussen meer dan 1000 opleidingsuren die steeds blijft bijscholen om meer te ontdekken van de wondere wereld van yoga.

Ze begon 20 jaar geleden les te geven, waar ze eerst het fitness- en aerobic pad bewandelde en waar de richting na een tijd bijgestuurd werd naar yoga. In 2006 werd ze ziek en hoewel ze al een hele tijd yoga beoefende was dit pas het moment waarop ze de ware helende kracht van yoga ontdekte. Haar Ashtanga & Vinyasa beoefening van die periode maakten plaats voor meditatie, waar ze leerde loslaten. Gedurende 9 jaar ziekte was yoga Karen’s beschermengel en steun & toeverlaat.

Lees hier meer over Karen.

 

Interesse in toekomstige trainingen in onze Studio?

Vul hieronder dan de velden in om mee op onze yogateacher mailinglijst te komen.

 

Marketing door