Yogastijlen

Ontdek hier onze verschillende yogastijlen

Zacht

Yin Yoga

Yin Yoga

Dit is een trage les waarbij we 3 tot 7 minuten in een zittende of liggende pose blijven. Tussen de poses is er rust. We willen in vele poses een diepe weerstand opwekken, waardoor er heel wat gevoeld en losgemaakt kan worden.

Deze vorm van yoga creëert meer ruimte op fysiek, energetisch, mentaal en emotioneel niveau, het brengt flexibiliteit en openheid in wie we zijn. We maken onze dieperliggende bindweefsels sterker, elastischer en gezonder. Ook de organen krijgen hun heling, via de meridiaanlijnen.

Deze les is zowel voor beginners als gevorderden.

yogastretch

Yogastretch

We rekken en strekken ons lichaam in alle richtingen. Zowel actieve als rustige stretchings komen aan bod, alsook rollende & losschuddende bewegingen.

Het is fijn om in ons lichaam te leren voelen welke beweging we nodig hebben. We genieten samen van het stap voor stap leniger worden op een luchtige manier.

Deze les is zowel voor beginners als gevorderden.

Restorative

Restorative Yoga

Deze yogales heeft als hoofddoel het ontspannen van het zenuwstelsel. Zeer kalmerende, comfortabele houdingen worden 8 tot 20 minuten aangehouden, ze brengen ons in een diepere staat van rust. Het grootste deel van de les verloopt in stilte. De elementen warmte, donkerte, stilte zijn essentieel om tot rust te komen.

Geef jezelf de toestemming om te ontspannen zonder schuldgevoel, leer te rusten. Kleed je altijd warm aan voor deze les, winter of zomer. We gebruiken vele props en dekentjes van de Studio.

De les is zowel voor beginners als gevorderden.

Bhakti

Mantra Zingen

In deze les benaderen we Yoga op een muzikale manier. Stem- en ademhalingsoefeningen, enkele bewegingen om in het lichaam te komen en het zingen van mantra’s komen hier aan bod.

Bij het chanten reciteren we mooie Sanskriete klanken, het creëert een meditatieve gemoedstoestand. Woorden die reeds duizenden jaren oud zijn en worden ervaren als zeer rustgevend, vreugdevol met psychologische en helende krachten.

Het is een geweldige manier om emoties te ontgrendelen. De lesgever inspireert je tussendoor met levenswijsheden & verhalen. Ze noemen het ook wel eens Bhakti Yoga.

De les is zowel voor beginners als gevorderden.

Zacht & krachtig

Hatha Yoga

Hatha Yoga

In onze Hatha Yoga lessen krijgen we de kans om op een rustig, toegankelijk tempo onze kracht & lenigheid op te bouwen in poses waarin we tijd krijgen om te voelen wat er gaande is in ons lichaam. Nadien is er vaak een rusthouding. Gecombineerd met een grote bewustwording van onze ademhaling tijdens de poses, alsook in meditatiehouding.

We leren alerter worden & dieper naar binnen keren. We nemen de tijd om elke pose uit te lijnen, zodat iedereen correct in de houding leert komen.

De les is zowel voor beginners als gevorderden.

Strength & Stretch

Get in Shape & Balance

Tijdens deze les combineren we de wereld van pilates, workout & stretch. Op stevige, motiverende, leuke muziek.  We wisselen power oefeningen af met stretch momenten. Het is een interval training met pieken & dalen, waardoor je altijd opnieuw je recuperatie momenten kan pakken. 

We gaan vervolgens fit, lenig & goedgezind terug naar huis.

Deze les is zowel voor beginners als gevorderden die toe zijn aan een beetje power.

Losse lessen

Yin Yang Yoga

We starten met een half uur yang yoga, gebaseerd op soft vinyasa flow & hatha yoga. Aangepast aan beginners, maar wel uitnodigend tot versterking van het lichaam.

In het tweede gedeelte van de les doen we enkele heerlijke yin poses. Diep stretchend & kalmerend. Een ideale combi!

Deze les is zowel voor beginners als gevorderden.

Krachtig

Vinyasa

Vinyasa Flow

Dit is een training van lichaam & geest waarbij we in een flow van de ene pose naar de andere gaan. We bewegen op het ritme van de adem. We versterken, stretchen en zuiveren het lichaam & creëren een betere houding en een geconcentreerde geest. We voelen ons geaard en verbonden met onszelf.

Hou je van een uitdaging? Dan is deze les zeker iets voor jou. Wil je opbouwen naar Vinyasa Flow? Volg dan eerst Hatha Yoga of Yin Yang Yoga. 

Kids

kinderyoga

Kinder Yoga

Door jong met yoga te beginnen leg je een goede basis voor een gezond en evenwichtig leven. Door yoga leer je jezelf en de andere te respecteren. In een les kinderyoga kunnen de kinderen hun volgelopen emmertjes leeg laten lopen. Het biedt een rustperiode in de overvolle stroom van gedachten van een kind.

De kinderen worden in deze maatschappij vaak overprikkeld (tv, computer, prestatiedruk op school,…). Yoga brengt hier een mooie balans in.

We doen ademhalingsoefeningen, yogahoudingen, massage-oefeningen, kringgesprekken, zangoefeningen, ontspanningsoefeningen, allemaal op een speelse manier.

Mini kids: 3e kleuterklas t/m 2e leerjaar.
Maxi kids: 3e leerjaar t/m 6e leerjaar.

ouder kind yoga

Ouder Kind Yoga

Deze les is ideaal om in het hectische leven wat quality time in te bouwen met je (klein)kind. We ervaren samen hoe we ons lichaam op een speelse, makkelijke manier soepel en fit kunnen houden. We leren bovendien relaxatie technieken die we ook thuis kunnen toepassen.

Door met je (klein)kind deel te nemen aan de les ga je een sterkere verbinding maken, van hart tot hart. Een connectie die ontstaat uit puurheid en diep respect & liefde voor elkaar. Samen genieten is de boodschap!

Voor kids van 5 tot 10 jaar. Per kind met 1 volwassene erbij.