Workshop Yoga & Hartcoherentie

Zondag 24 maart 2024

10u – 13u (wachtlijst)

Extra sessie wegens groot succes: 14u – 17u (wachtlijst)

Inhoud

Hartcoherentie, een methodiek om stress te verminderen.

Van stress naar herstel? Van rush naar rust? Van crash naar veerkracht? Het antwoord ligt in je hart! Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwd en medisch model om je stressweerstand en je mentale welzijn te verbeteren.

Ons oersysteem dat zegt dat we moeten vechten, vluchten of verstarren is veel te actief. Dat is de grote oorzaak van veel burn-outs, stressklachten, angstproblemen, slaapproblemen,… De clue van hartcoherentie zit in de hart-brein-communicatie.

Met eenvoudige ademhalingsoefeningen kunnen we het hartritme beïnvloeden zodat die ons in een veilige modus kan brengen. Hartcoherentie gaat ervoor zorgen dat we rust vinden, maar tegelijk ook klaar zijn om stress aan te kunnen.

Programma

Ademhalings- en yogaoefeningen worden afgewisseld met stukken theorie waarin je inzicht krijgt over hartcoherentie. Karen & Stiene combineren hun beide specialiteiten en bouwen in deze workshop de brug van hartcoherentie naar yoga. Een fantastische combi zal blijken…

 

Praktisch

Voor wie: iedereen die zijn/haar lichaam, de adem, het zenuwstelsel en de werking ervan beter wil leren begrijpen. Geen yoga ervaring vereist.

Datum: zondag 24 maart 2024

Tijdstip: van 10u tot 13u of van 14u tot 17u (je kiest één van de twee sessies)

Prijs: €50 (ter plaatse te betalen, cash of met Payconiq, we werken op basis van vertrouwen en rekenen op je aanwezigheid)

Inschrijven: beide workshops zijn momenteel VOLZET.

Wil je kans maken om deel te nemen? Dan kan je twee dingen doen:

1. Je stuurt ons een mail dat je op de wachtlijst wil komen, stuur dit naar admin@pranayogastudio.be. De wachtlijst geeft geen voorrang om vrijgekomen plekjes in te nemen, deze is er vooral voor ons om te weten hoeveel mensen deze workshop willen volgen. In de laatste dagen voor de workshop mailen we soms iedereen tegelijk van de wachtlijst als er terug plekjes openstaan.

2. Beste kans om er bij te geraken: je probeert zelf regelmatig op onderstaande inschrijflinks te klikken, wanneer er iemand annuleert in het systeem komt er een plekje vrij en kan jij dat misschien bemachtigen op het juiste moment:

Voormiddag sessie: klik op deze link

Namiddag sessie: klik op deze link

Annulatie: je kan tot 24u kostenloos annuleren door in je bevestigingsmail op de cancel knop te klikken en de velden in te vullen. Wees je bewust van de plek die je inneemt van anderen zolang je gereserveerd staat. Hartelijk dank om hier bewust mee om te gaan. Annuleer je later dan 24u op voorhand vragen we je om het bedrag aan ons over te schrijven.

Adres: Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 OLV Waver

Meebrengen: notitieboek, pen, afgesloten flesje water, yogamatje (als je er geen hebt kan je dit lenen bij ons)

Kledij: makkelijke kledij waarin je goed kan stretchen en op de grond kan zitten & liggen, doe laagjes aan

Extra info: wij voorzien yogaprops

 

Teachers

Stiene Van den Eynde

Stiene is praktijkcoördinator van Mind-Z in Onze-Lieve-Vrouw Waver. Ze begeleidt graag iedereen naar een positieve en betere mindset in het leven.

Van vooropleiding is Stiene een logopediste. Tijdens haar stages en vakantiewerk kreeg ze een sterke voorliefde voor en interesse in het neurodiverse brein van personen met autisme. Ze specialiseerde zich daarom al snel door een Bachelor-na-bachelor Autismespectrumstoornissen te volgen. In 2016 studeerde ze ook nog succesvol af als Counselor in de gezins- en contextbegeleiding.

Stiene merkt doorheen de vele jaren werken met haar doelgroep dat veel handvaten en adviezen ook zeer werkbaar zijn voor andere personen, zoals personen met ADHD, HSP of hooggevoeligheid, burn-out, depressie, rustzoekers, … Kortom: Mensen waarbij het brein (tijdelijk) anders werkt. Mensen waarbij duidelijkheid, samen zoeken op maat, aanvaarding, rust zoeken in de drukke maatschappij een belangrijke rol spelen in hun leven.

In 2021 werd Stiene ook hartcoherentiecoach. Een sterk geloof in de kracht van ademhaling zette haar daartoe aan.

Ze loste eerst haar eigen slaapprobleem en onrust op met de methodiek om dan ook het certificaat te behalen om de methodiek zelf te mogen geven. Ze zocht al langer naar een methodiek om een lichaamsgerichte aanvulling te kunnen bieden bij de eerder gedragsmatige of psycho-therapeutische benadering die ze biedt. Hartcoherentie voelt als haar roeping! Ze kan er uren over vertellen en leert je hoe dan ook heel wat interessante zaken bij.

Je kan alles over Stiene en haar praktijk terugvinden op https://mind-z.net/.

 

Karen Vanlangendonck

Karen is de oprichtster & hoofdteacher van Prana Yoga Studio. Ze is een internationaal geschoolde yoga teacher met ondertussen meer dan 1000 opleidingsuren die steeds blijft bijscholen om meer te ontdekken van de wondere wereld van yoga.

Ze begon 25 jaar geleden les te geven, waar ze eerst het fitness- en aerobic pad bewandelde en waar de richting na een tijd bijgestuurd werd naar yoga. In 2006 werd ze ziek en hoewel ze al een hele tijd yoga beoefende was dit pas het moment waarop ze de ware helende kracht van yoga ontdekte. Haar Ashtanga & Vinyasa beoefening van die periode maakten plaats voor meditatie, waar ze leerde loslaten. Gedurende 9 jaar ziekte was yoga Karen’s beschermengel en steun & toeverlaat.

Wanneer ze haar eerste Yin Yoga les volgde voelde ze dat dit exact was wat haar lichaam en geest op dat moment nodig hadden. Voor, tussen en na enkele zware operaties die ze onderging bleef ze bewust yoga beoefenen, op de manier die toen haalbaar was. Stap voor stap werd ze weer gezond en vandaag straalt Karen als een zon die schijnt op vele mensen die haar pad kruisen in haar Prana Yoga Studio en op andere plaatsen.

Naast de vele lessen & workshops die ze geeft in haar eigen Studio begeleidt ze ook regelmatig yogaretreats en -weekends, organiseert & host ze teacher trainingen en runt ze de Studio met een warm hart en gefocuste geest. Ze vindt het van groot belang dat iedereen die hier komt een thuisgevoel ervaart. Samen met haar fantastisch team slaagt ze daar wonderbaarlijk in en raken ze vele harten.

Tijdens de Corona-crisis hield Karen zich heel goed staande, dankzij haar yogaleven. Ze keek naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Prana Yoga Academy werd geboren, haar online yogaplatform waarmee ze yoga tot in de huiskamers brengt. Ze is blij dat ze op deze manier sprankels van yoga-inspiratie kan doorgeven aan een ruimer publiek.

Haar grootste inspirators bij wie ze vele workshops & opleidingen volgde zijn: Mirjam Wagner, David Lurey, Sarah Powers, Katiza Satya, Lizzie Lasater, Meghan Currie, Paul van Hooydonck, Teune Van der Wildt, Elsie Matthyssens, Esther Scheen, Jeske Papadopoulos.

Karen’s manier van lesgeven is heel vloeiend, haar stem brengt je naar een diepere vorm van relaxatie, haar talks leiden je tot je diepste zelf. Bij haar voel je dat je goed genoeg bent & je leert stap voor stap te ademen door de uitdagingen van je eigen leven. Ze verwelkomt iedereen met een stralende glimlach en een open hart…