Yogaretreat Toscane

28 september – 5 oktober 2024

 

Deze yogaretreat werd geannuleerd wegens iets te weinig inschrijvingen. Desondanks de 40 mensen die we vorig jaar meenamen in twee groepen is het dit jaar not meant to be. En da’s okee. De complimenten & positieve feedback van 2023 waren overvloedig, we zijn er dus van overtuigd dat we in 2025 opnieuw een kei toffe succesvolle yogaretreat kunnen organiseren. Om ons aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag hebben we een kleine enquête voor jou, mocht je ooit eens meewillen op retreat met ons. Wil jij je antwoorden op deze vragen sturen naar admin@pranayogastudio.be? Dat zou ons enorm veel plezier doen en ons weer op weg helpen om een nieuwe retreat te plannen. Thank you! 

 1. In welke maanden kan jij tijd maken voor een yogaretreat?
 2. Wat is je maximum budget voor een yogaretreat, vlucht inbegrepen?
 3. Wil je liefst een yogavilla in the middle of nowhere of wil je liever dichtbij de bewoonde wereld zitten, waar je makkelijk andere plekjes kan bezoeken op de vrije momenten?
 4. In welk land zou je graag op yogaretreat gaan?
 5. Indien we deze zelfde yogaretreat naar Toscane zouden organiseren in mei 2025, met dezelfde prijzen, zou je dan graag meegaan? (zonder dat we je hierop vastpinnen nu)

Hier volgt de volledige info over onze geannuleerde yogaretreat in 2024, zodat je een idee hebt van hoe zo’n retreat eruit ziet ;-). 

In 2024 gaan we opnieuw samen naar het magische Toscane, naar een pareltje van een locatie. Onze retreat werd in 2023 door twee groepen van 20 mensen zo gesmaakt, dat we kozen voor dezelfde locatie & hetzelfde format. Locanda Cugnanello is een prachtige charmante historische 4-sterren yogavilla gelegen in midden Toscane, in Radicondoli. De mooie stad Siena ligt op 55 km hier vandaan, het charmante dorp Volterra op 43 km, de luchthaven & wereldstad Firenze ligt op 95 km. De yogavilla zelf is gelegen in the middle of nowhere, ideaal dus om helemaal tot rust te komen & diep te duiken in de wondere wereld van yoga. Er is zowel een indoor yogastudio als een outdoor plek naast het zwembad, voorzien van alle nodige yogaprops. Met 12 kamers en op eentje na elk hun eigen badkamer, een fitnesszaal met cardio- en kracht toestellen, wondermooie plekjes binnen & buiten om te vertoeven, een wijnkelder & een eetruimte zowel binnen als buiten is deze locatie dé droomplek voor jouw weekje yoga. Check via deze link op onze Facebookpagina een mooie selectie foto’s van 2023. 

 

We worden verwend met gezonde, Italiaanse gerechten, met een mix van vegetarische en non-vegetarische maaltijden. Ontbijt, lunch & diner worden elke dag met liefde gemaakt voor ons. Er wordt uiteraard rekening gehouden met allergiën & intoleranties. 

 

We combineren op deze retreat yin yoga met yang yoga (hatha-vinyasa), meditatie, ademhaling & mantra’s. Uiteraard zal je lichaam blij zijn met wat voorbereiding in deze lessen, maar het is geen must om alle stijlen volledig onder de knie te hebben voor je vertrekt. Luisteren naar ons lichaam is dé belangrijkste boodschap. Heb je totaal geen ervaring met geen enkele vorm van yoga? Dan raden we je aan om eerst een tijdje yoga te volgen om te proeven van de fysieke ervaring én de mindset die erbij hoort. 

Tijdens deze retreat organiseren we enkele extra activiteiten zoals een uitstap naar Firenze, een hiking trip, paardrijden & uiteraard kunnen jullie ook elke dag genieten van heerlijke behandelingen en massages. Al deze zaken zijn optioneel en extra bij te betalen. Een cadeautje van ons & dus inbegrepen in de prijs is wel een typische italiaanse wine tasting, op onze laatste avond voorafgaand aan de pizza arrivederci party. 

Wil je liever de hele week enkel genieten van de yogalessen, de maaltijden en dolce far niente in de villa en aan het zwembad? Dat kan! Excellente keuze als dat voor jou beter voelt.

We organiseren een shuttlebus van & naar de luchthaven (indien je dezelfde vlucht neemt als ons). De prijs van de shuttle service schommelt tussen de €50 & €75 pp one-way, afhankelijk van hoeveel deelnemers in het busje zitten. Het is niet mogelijk om vanuit de villa een taxi te bestellen omdat het zo afgelegen is. Dit geeft je de mogelijkheid om je helemaal te concentreren op de yogaretreat op zich, deze reis is niet bedoeld als volledige Toscaanse rondreis. 

Wil je toch liever extra vrijheid, dan huur je zelf een auto (let op, de minimumprijzen voor een huurauto voor een week liggen redelijk hoog). Je kan uiteraard ook met je eigen auto naar Toscane rijden (1300 km) en er nog enkele extra daagjes vakantie aan koppelen op een andere locatie. 

Karen Vanlangendonck begeleidt je als hoofdteacher doorheen de hele week in bijna alle yogalessen. Met 25 jaar lesgeefervaring begeleidt Karen reeds jaren yogaweekends- en weken, alsook yogaopleidingen, workshops & wekelijkse yogalessen naast het runnen van haar yogastudio Prana Yoga Studio. Ze voelt zich telkens weer als een vis in het water, haar naturelle aanpak maakt dat je je meteen welkom en op je gemak voelt. Elk jaar kiest ze een nieuw thema voor de retreat met tot in de puntjes voorbereide lessen, talks & bijbehorende muziek. Laat je verrassen want ze bepaalt het thema pas in de laatste weken voor de retreat, om zo vanuit authenticiteit & vanuit het nu te kunnen flowen. 

Veerle Hollevoet gaat mee als co-teacher, muzikant én massage therapeut. Al meer dan 20 jaar is ze bezig met muziek & zingt ze mantra’s en kirtan. Ze is een geliefde Thai Yoga Massage therapeut. Haar yin yoga & mantra zang lessen worden steeds populairder door haar unieke, authentieke, wijze & warmhartige aanpak. Ook zij begeleidde reeds meerdere retreats & weekends samen met verschillende teachers. Veerle & Karen zijn samen een fantastische blend en brengen reeds jaren een glimlach op vele gezichten wanneer ze samen zingen en lesgeven. Veerle geeft op deze retreat ondersteuning in Karen haar lessen en zal zelf 1 of 2 volledige lessen zelf teachen. 

 

Programma:

 

8u00 – 8u40 meditatie, ademhaling, mantra

8u40 – 9u30 ontbijt

9u45 – 11u yang yoga

11u – 13u vrije tijd

13u – 14u lunch 

14u – 17u vrije tijd

17u – 18u30 yin yoga

19u – 20u30 diner

 

Extra optionele activiteiten:

Het exacte programma van deze extra’s wordt pas een drietal maanden op voorhand vastgelegd, op deze dagen is er altijd een aangepast yoga programma. Ook de prijzen van deze optionele activiteiten maken we op dat moment bekend. Je krijgt uiteraard alle keuze om hier wel of niet aan mee te doen, we mailen je hier tijdig over.

Gratis:

 • mantra avond
 • wine tasting

Bij te betalen:

 • uitstap naar Firenze
 • paardrijden
 • hiking trip
 • massages

 

 

Inbegrepen in de prijzen: alle yogasessies, alle overnachtingen, 3 maaltijden per dag, drank (water, koffie, thee & sapjes, heel de dag door te verkrijgen), mantra avond, wine tasting

 

Niet inbegrepen: vluchten, optionele activiteiten, shuttle service van & naar de luchthaven. 

Voorgestelde vluchten:

Brussels Airlines za 28 september 2024, Brussel – Firenze 8u55 – 10u45

Brussels Airlines za 5 oktober 2024, Firenze – Brussel 11u30 – 13u20

Let op: wacht met het boeken van je vluchten tot je een GO krijgt van Karen. Op dat moment kan je zelf online boeken of via reisbureau Ticket 2 Travel in Sint-Katelijne-Waver. Klik hier voor hun website & contactgegevens. 

 

Prijs:

Standard double room per persoon: €1450

Luxe double room per persoon: €1600

Luxe double room per persoon met gedeelde badkamer met 1 extra persoon: €1500

Standard single room per persoon: €1800

Standard single room per persoon met gedeelde badkamer met 2 personen uit een double room: €1700

 

Voor wie: iedereen die bereid is om een week yoga te beleven, zowel in fysieke ervaring met yin (stretch) & yang (kracht) als in mindset met bijbehorende thema’s, talks & mantra’s. Met een open mind én een warm hart om dit samen te beleven in een groep van 20 deelnemers.  

 

Extra info:

Enkele maanden op voorhand beginnen we met het organiseren van de extra activiteiten en gaan we je mailen met deze info & alle andere praktische info én met de vraag om op voorhand reeds bepaalde extra’s te reserveren. Om de communicatie en organisatie vlot te laten verlopen is het fijn als we kunnen rekenen op jouw tijdige en volledige antwoorden op onze mails met vragen aan jou. Namasté :-). 

Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. Je ziekenfonds dekt in Europia vele dokterskosten. Voor een extra verzekering of meer info, contacteer reisbureau Ticket 2 Travel, zij zijn ook verzekeringsagent. Klik hier voor hun website & contactgegevens. 

 

 

Reserveren:

De inschrijvingen voor deze retreat starten op zaterdag 13 januari 2024 om 8u. Stuur op dat moment je inschrijfmail naar admin@pranayogastudio.be.

CHECK NA HET STUREN VAN JE MAIL OF JE EEN AUTOMATISCH ANTWOORD HEBT ONTVANGEN UIT ONZE MAILBOX. ZONIET, STUUR JE MAIL OPNIEUW. 

Zet in je mail de volgende info:

 • je naam & die van je kamergenoot (één mail voor jullie beiden volstaat)
 • jullie mailadressen
 • jullie gsm nummers
 • jullie ervaring met yoga tot nu toe
 • type kamer keuze 1 en keuze 2 indien je eerste voorkeur niet meer beschikbaar is

Tip: stel deze mail op voorhand al op om hem dan stipt om 8u op 13/1 te kunnen sturen. 

Je kan uiteraard ook alleen inschrijven en een kamer delen met een andere deelnemer. Wij koppelen je dan aan iemand leuk. Of je kiest voor een single room.

Inschrijvingen worden opgevolgd in chronologische volgorde van binnenkomst in onze mailbox. Let op, onze retreats zijn vaak op enkele minuten uitverkocht. Mail dus op tijd. Mails die gestuurd worden vòòr 8u op 13 januari gelden niet als inschrijving.

Indien we je nog niet goed kennen kan het zijn dat we je na je inschrijving in het weekend van 13 januari opbellen om te kijken of we op dezelfde golflengte zitten voor de yogaretreat.

Annulatie procedure:

In het geval van onvoorziene omstandigheden langs onze kant of langs de kant van de locatie, wordt de retreat uitgesteld naar een latere datum, met kans op mee verschuiven of annuleren met volledige terugbetaling. Maar daar gaan we niet van uit!

Annuleer je zelf om eender welke reden: dan is er enkel terugbetaling mogelijk indien je plaats verder wordt verkocht door ons. We rekenen in dat geval een annulatie kost van €250 aan.