Reeksen

Yin Yoga TT Walk your Talk


10 t/m 15 augustus 2024

 

Na 24 jaar lesgeven vond ik het tijd om mijn kennis door te geven via een yoga docenten opleiding. Deze TT is ontstaan vanuit passie, ervaring, goesting, discipline, het hoofd én vanuit het hart. Dit is reeds de vijfde editie van deze training, met bij de voorgaande data telkens een uitverkochte zaal. Wat een eer om deze wijsheden van yin & yoga te mogen doorgeven. Om zo de wereld een beetje zachter, milder, liefdevoller & mooier te maken!

Inhoud

 

Walk your talk is de ondertitel van deze training. Want dat vind ik zo belangrijk. Leef wat je vertelt. Probeer zelf uit wat je in je lessen steekt. Stel je open naar je yogi’s met een eerlijke kwetsbaarheid. Inspireer ze door zelf yin te zijn. Naast uiteraard de balans met je yang.

Onderwerpen die in deze TT aan bod komen zijn:
– oorsprong & essentie van yin
– yin & yang
– bindweefsels & fasciae
– basis anatomie
– organen
– meridianen
– sequencing
– zelfbewustzijn & yin
– teaching of yin
– muziek
– business of yoga
– meditatie
– stemtraining & mantra’s met guestteacher Veerle Hollevoet
– ademhaling
– alle yin poses met hun opties

Dagindeling & certificatie

 

In totaal zijn er 42 contacturen verdeeld over 6 dagen. We krijgen telkens 7u per dag les met een lunchpauze van 1u ertussen. Elke voormiddag- en namiddagblok begint met een yin yoga of een meditatie / ademles zodat je niet alleen vanuit de theorie leert begrijpen waar het om draait maar dat je ook kan voelen hoe deze yogastijl kan inwerken op jouw lichaam & geest. Vervolgens komen er telkens theoretische stukken afgewisseld met integratie oefeningen. Op de laatste dag krijg je de kans om 10 à 15 minuten les te geven aan de groep bij wijze van oefenmoment. Dit is een mooie kans om te voelen wat lesgeven voor een groep met je doet. Je krijgt na de TT opbouwende feedback van mij hierop & tips om te groeien. Wil je liever niet meedoen met het oefenmoment? Geen probleem, we vragen je dan wel om je collega’s te steunen door alle lessen mee te volgen, ook hier kan je nog van leren.

Iedereen krijgt een certificaat van deelname geldig voor 50u training.
We volgen deze TT samen, van het begin tot het einde. De bedoeling is dus dat je alle trainingsdagen meedoet.

Een minimum van 200u Yoga Teacher Training in eender welke stijl is aanbevolen om te starten met yogales geven. Dit is dus slechts een start van 50u of een aanvulling op andere trainingen. Je hoeft die 200u niet in 1 keer te volgen. We organiseren ook elk jaar een Yin TT module van 50u met Esther Scheen uit Nederland in onze studio, zij heeft er 4 verschillende, die je kan combineren met mijn training indien gewenst. 

Wie kan deze TT volgen?

 

Iedereen is welkom. Met of zonder ervaring in lesgeven. Wel vraag ik om op voorhand je yin yoga practice al te gaan leven met goeie regelmaat. Beoefen bij voorkeur minstens 2x per week yin yoga, gedurende 30 minuten of langer. Ga naar lessen, volg online lessen én doe je eigen practice thuis op de mat. Onderzoek wat yin met jouw lichaam & geest doet.

Ter voorbereiding

 

  • We baseren ons op de 63 poses die ik aanreik in mijn 21-daagse online yin yoga reeks. Het is een super voorbereiding wanneer je deze alvast op voorhand volgt. Je krijgt automatisch een inlog & paswoord om de lessen te volgen wanneer je maar wil, je kan ze ook blijven herhalen en achteraf blijven raadplegen naast je manual die je krijgt tijdens de training. Koop hier de reeks aan: https://pranayogaacademy.be/product/21-daagse-yin-yoga-challenge/.
  • Lees het boek “Insight Yoga” van Sarah Powers. Je vindt het hier, enkel in het Engels, het is niet vertaald: https://www.standaardboekhandel.be/p/insight-yoga-9781590305980.
  • Andere boeken die ik kan aanraden, vrije keuze om ze te lezen:
    – Yin for Life van Mirjam Wagner (enkel te bestellen via Amazon)
    – Yin Yoga van Paul Grilley
    – The complete guide to Yin Yoga van Bernie Clark

Praktische info

Data zomer 2024:

Van zaterdag 10 augustus t/m donderdag 15 augustus.

Lesuren:

6 opeenvolgende dagen les van 9u30 tot 17u30 met telkens 1u middagpauze.

Prijs:

Vroegboekkorting tot en met 16 februari 2024: €750 (incl BTW)

Prijs na 16 februari 2024: €850 (incl BTW)

Locatie:

Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver

Hoe & vanaf wanneer schrijf je in?

DEZE TRAINING HEEFT EEN WACHTLIJST, ze is volzet. 

Stuur je mail naar admin@pranayogastudio.be met de vermelding dat je op de wachtlijst wil komen van de Yin Yoga TT “Walk your Talk” in augustus 2024. Van zodra er plek vrijkomt en het is aan jou op de wachtlijst stellen we je de vraag of je nog steeds interesse hebt. 

Er zijn 22 plaatsen beschikbaar voor deze training. Eens ingeschreven vraag ik je om binnen de twee weken een voorschot te betalen van €300 om je inschrijving te bevestigen. Het saldo vraag ik drie maanden op voorhand op. Wil je graag een factuur? Dat kan, stuur dan meteen je volledige facturatiegegevens mee. Ik maak de facturen op van zodra de TT begonnen is. Met het voorschot & het saldo bij elkaar geteld.

Annulatie procedure

In case of lockdown: dan wordt de TT uitgesteld naar een latere datum, met kans op mee verschuiven of annuleren met volledige terugbetaling. Maar daar gaan we dus niet van uit! Sowieso wordt de TT in geen enkel geval online gegeven, want daar word ik zelf niet blij van bij zo’n hele training.
Annuleer je zelf om eender welke reden: dan is er enkel terugbetaling mogelijk indien je plaats verder wordt verkocht door ons. We rekenen dan wel een annulatie kost van €100 aan.

 

Yogateacher Karen Vanlangendonck

 

Karen is de oprichtster & hoofdteacher van Prana Yoga Studio sinds 2013. Ze is een internationaal geschoolde yoga teacher met ondertussen meer dan 1000 opleidingsuren die steeds blijft bijscholen om meer te ontdekken van de wondere wereld van yoga.

Ze begon in 1999 les te geven, waar ze eerst het fitness- en aerobic pad bewandelde en waar de richting na een tijd bijgestuurd werd naar yoga. In 2006 werd ze ziek en hoewel ze al een hele tijd yoga beoefende was dit pas het moment waarop ze de ware helende kracht van yoga ontdekte. Haar Ashtanga & Vinyasa beoefening van die periode maakten plaats voor meditatie, waar ze leerde loslaten. Gedurende 9 jaar ziekte was yoga Karen’s beschermengel en steun & toeverlaat.

Lees hier meer over Karen.

 

Hoe anderen deze Yin Yoga TT hebben ervaren

 

Ik heb de teacher training ervaren als een mooie verdere verdieping van mijn eigen practice & les geven. Als ervaren yogi sta ik altijd open voor nieuwe inzichten en deze mocht ik zeker ondervinden. Karen brengt de training vanuit haar hart en dat voel je in alles. De cursus is heel gestructureerd met hier en daar een vleugje humor, schwung en er kwam meer aan bod dan ik had verwacht dus zeker een aanrader voor iedereen die zich graag verder wil verdiepen en misschien ooit les wil geven! Een mooie aanvulling op mijn vorige trainingen. 

Peggy De Smedt

De training is gestructureerd en doordacht opgebouwd. Karen neemt je mee in een wervelwind van passie en kennis die ze vol overgave met je deelt. Een mooie combinatie tussen dieper in yin yoga duiken en uitgenodigd worden je eigen proces aan te gaan.

Siegried Verryt

De Yin TT is voor mij persoonlijk een avontuur dat me dichter bij mezelf brengt en de liefde voor yin verder laat openbloeien. Het is weer een ander pad waarmee ik mensen rondom mij wil inspireren. Het programma is heel divers: van theorie naar yin sessies naar spiritualiteit en andere hart vervullende workshops. En het belangrijkste element is natuurlijk Karen die deze yin TT met heel haar hart geeft en je meeneemt in haar manier om yin te integreren in je leven.

Nathalie Mathijs

De yin TT is voor mij het vervolg op de zomerweek tt die ik in het verleden volgde bij Myriam Wagner in Prana Yoga Studio. Poses & uitleg bij de poses zijn voor mij een herhaling en brengen me de verdere verdieping die ik beoogde. Deze TT is zeer structureel opgebouwd en gedocumenteerd, dat heeft impact op mijn competentiegevoel en mijn motivate. Doe daar de Karenvibe bij en we zijn vertrokken voor een super leerrijke doorleefde ervaring die je systeem insijpelt en blijft doorwerken tussen de lessen door. Een ongoing proces wellicht. Karen is didactisch enorm sterk en daarnaast zeer inspirerend. Werken rond ademhaling, meditatie, stemgebruik, zakelijke aspecten van een yoga-business maken de opleiding zeer all-round. Karen deelt waardevolle doorleefde ervaringen… Dit voelt zeer authentiek en bruikbaar. Deze training heeft me het liefdevolle duwtje in de rug gegeven om zelf wekelijks een uurtje yin te gaan geven en zo aan een bedding te bouwen waarlangs ik mijn spiritualiteit kan laten stromen. Zo welkom. Dankbaarheid in het kwadraat…

Kris Schonken

De TT heeft me geleerd om meer te “leven” vanuit mijn ziel, het heeft me uit mijn kot gelokt. Door de training kan ik wat rondom me is, terug meer waarderen. Dit omdat ik terug iets doe dat me prikkelt. Karen geeft de les heel open voor iedereen. Ieder individu die er voor openstaat kan er uitpikken wat op dat moment belangrijk is voor hem of haar.

Katrin Rottiers

Ik heb het genoegen gehad om de eerste TT van Karen Vanlangendonck te volgen. De manier waarop ze dit overbrengt is hoe ze in werkelijkheid als persoon is: heel spontaan, duidelijk en gestructureerd. Ze deelt en geeft via deze training haar passie door aan de studenten. De manual is overzichtelijk & compleet met mooie foto’s waar al de yin poses worden afgebeeld. De beste raad: schrijf je in om deze boeiende yin TT te volgen!

Geneviève Ernemann

Wat ik heel erg apprecieer aan Karen is dat ze als yin yoga docent veel persoonlijke aandacht geeft aan ieder individu in de training. En dat je echt de warmte en liefde voelt die ze oprecht deelt met ons tijdens de training. En dat vind ik heel mooi aan jou als teacher maar ook als mens.

Ellen Van Opstal

De Yin Yoga TT is voor mij…

– een inspirerende en deugddoende roadtrip samen met een twintigtal andere yinzielen. 🚌

– onze chauffeur Karen die ons de weg toont én de mogelijkheid laat om een afslagje te nemen – ‘opties, opties, opties’. 😄 🗺

– de hostessen Mieke en Samanta die overal en nergens zijn en zorgen dat alles ‘smooth’ verloopt; 🤹‍♀️🧚‍♀️🙏

– de ervaring van (samen) onderweg te zijn, te delen, verder te reiken of net mild te zijn… 🧘‍♀️

Ilse Stevens

 

Interesse in toekomstige trainingen in onze Studio?

Vul hieronder dan de velden in om mee op onze yogateacher mailinglijst te komen.

 

Marketing door