Yin Yoga & Anatomie TT “Het fysieke lichaam”


14 t/m 18 februari 2024 (wachtlijst)

 

Met veel enthousiasme en trots stel ik de eerste Yin Teacher Training voor die we in 2024 samen met Esther Scheen uit Nederland organiseren hier in onze Prana Yoga Studio. Zoals velen onder jullie weten en zelfs ervaren hebben ben ik voor de Yin Yoga TT’s beginnen samen te werken in 2017 met Mirjam Wagner. Samen met haar organiseerde ik 6 TT’s hier in de studio totdat ik in 2022 de fakkel zelf overnam. Mijn 50u Yin Yoga TT “Walk your Talk” is in oktober 2023 al toe aan haar 4e editie en is opnieuw uitverkocht. Ik kon hier alleen maar van dromen zovele jaren geleden.

In de zomer van 2022 volgde ik zelf mijn eerste Yin TT bij Esther Scheen in Nederland, de dame waarmee Mirjam Wagner ook samenwerkte. Esther is een vrouw met zoveel wijsheid, zachtheid & professionaliteit, dat ik meteen voelde, hier wil ik ook mee samenwerken. Ze geeft reeds jaren een 200u Yin Yoga TT opgesplitst in 4 modules van 50u. Je kan de modules apart van elkaar volgen. Omdat ik merk dat zo’n uitgebreide Yin Yoga TT in België nog ontbreekt, breng nu per jaar 1 van haar modules naar onze studio. Je kan gerust enkele modules hier volgen, in combinatie met andere modules in Nederland.

Haar eerste module is gebaseerd op de anatomische en filosofische theorie van haar leraren, Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley. Anders dan wat Mirjam & ik doen, wij gaan bij de basis uit van de meridianenleer en volgen eerder de benadering van Sarah Powers. Wat nu super aanvullend is, dat is die uitgebreidere anatomie die nog niet gegeven werd in onze studio. Uiteraard gaat Esther bij haar 1e module ook terug naar enkele elementen die je zal herkennen als je de training van Mirjam of mezelf hebt gevolgd, maar herhaling brengt verdieping én je krijgt sowieso voldoende nieuwe input die waardevol is voor jou als yogateacher of als yogastudent.

Zoals je weet is een minimum van 200u Yoga Teacher Training in eender welke stijl aanbevolen om te starten met yogales geven. Hier krijg je nu de kans om je uren aan te vullen of om je eerste Yoga TT te ontdekken, want je hoeft die 200u niet in 1 keer te volgen.

Ben je benieuwd naar deze 50u Yin Yoga & Anatomie TT “Het Fysieke Lichaam” met Esther Scheen? Lees dan hieronder verder…

Liefs,

Karen Vanlangendonck

Inhoud

 

Tijdens de Yin Yoga & Anatomie-module (50h YA) duiken we in de wereld van Yin Yoga, Praktische functionele Anatomie, Fascia, Yin Yoga filosofie, lesopbouw, thematiek, houdingen & hun variaties en het gebruik van yogaprops.

 

In deze Yin Yoga opleiding ontdek en leer je o.a:

 • Wat Yin Yoga is
 • Yin & Yang filosofie
 • Yin Yoga houdingen, modificaties en alternatieven
 • Aandachtsgebieden van de Yin Yoga houdingen
 • Het gebruik van yogaprops (bolsters, blokken, riemen, dekens)
 • Functionele praktische anatomie
 • Kennis van het menselijke lichaam
 • Het fasciale systeem
 • Skeletale variatie/ De uniekheid van ieder lijf
 • Sequencing van Yin Yoga lessen (lesopbouw)
 • Hoe je fijne, veilige en creatieve Yin Yoga lessen geeft
 • Integratie van meditatie en mindfulness

Dagindeling & certificatie

 

De opleidings dagen bestaan uit een prettige balans tussen theoriesessies en interactieve praktijk sessies, samen oefenen en iedere dag volg je een yin yoga les waarin het geleerde van de dag geïntegreerd wordt.

Je ontvangt een uitgebreid Nederlandstalig lesboek.

Na het volgen van de opleiding en het maken van de huiswerkopdracht ontvang je een Yoga Alliance Continuing Education certificaat (50h YA).

Wie kan deze TT volgen?

 

Voor (yin)yogadocenten, mindfulness trainers, iedereen die Yin Yoga wil doceren en voor serieuze Yin Yoga liefhebbers. Na het volgen van deze training kan je met vertrouwen de fysieke en anatomische aspecten van de Yin practice integreren in de lessen die je geeft en in je eigen practice. Ook als je op zoek bent naar verdieping voor jezelf kan je natuurlijk mee doen met deze training.

 

 

Ter voorbereiding

 

Tijdens de opleiding wordt er gebruik gemaakt van een zeer uitgebreide manual die je ontvangt op dag 1. We maken ook gebruik van het boek “The complete guide to Yin Yoga” van Bernie Clark, deze dien je zelf aan te schaffen. Lees zoveel mogelijk uit dit boek voor de opleiding start, maar zeker alvast hoofdstuk 1 en het hoofdstuk over de physical benefits.

Volg voldoende yin yoga lessen in een studio of online.

 

Praktische info

Data 2024:

Van woensdag 14 februari t/m zondag 18 februari

Lesuren:

5 opeenvolgende dagen les van 9u30 tot 17u met telkens 1u middagpauze.

Prijs:

Vroegboekkorting tot en met 14 oktober 2023: €750 (incl BTW)

Prijs na 14 oktober 2023: €850 (incl BTW)

Locatie:

Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver, België

Hoe & vanaf wanneer schrijf je in?

VOLZET! We hebben een wachtlijst. Stuur een mailtje naar admin@pranayogastudio.be als je op de wachtlijst wil komen. 

De inschrijvingen starten op zaterdag 19 augustus 2023 vanaf 8u! Alle eerdere inschrijvingen worden niet aanvaard. Om zo iedereen de gelijke kans te geven om zich aan te melden. Onze TT’s zijn vaak meteen uitverkocht, als je dus wil deelnemen, zorg dan dat je meteen die dag om 8u je mail naar ons stuurt, zo ben je (bijna) zeker van je plek! Stuur je mail naar admin@pranayogastudio.be met de vermelding dat je wil deelnemen aan de Yin Yoga TT “Het Fysieke Lichaam” in februari 2024. Je krijgt van ons de week daarop antwoord of je er bij bent.

Er zijn 25 plaatsen beschikbaar voor deze training. Je krijgt binnen de 3 dagen een mailtje terug van me met de melding of je erbij bent. Eens ingeschreven vraag ik je om binnen de twee weken een voorschot te betalen van €300 om je inschrijving te bevestigen. Het saldo vraag ik drie maanden op voorhand op. Wil je graag een factuur? Dat kan, stuur dan meteen je volledige facturatiegegevens mee. Ik maak de facturen op van zodra de TT begonnen is. Met het voorschot & het saldo bij elkaar geteld.

Annulatie procedure

In case of lockdown: dan wordt de TT uitgesteld naar een latere datum, met kans op mee verschuiven of annuleren met volledige terugbetaling. Maar daar gaan we dus niet van uit! Sowieso wordt de TT in geen enkel geval online gegeven.
Annuleer je zelf om eender welke reden: dan is er enkel terugbetaling mogelijk indien je plaats verder wordt verkocht door ons. We rekenen dan wel een annulatie kost van €100 aan.

 

Yogateacher Esther Scheen

 

Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.

Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness. Graag help ik je om de connectie met jezelf te maken en jezelf te omarmen op weg naar meer balans.

Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Mijn Yin Yoga opleidingen heb ik gevolgd bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga en Traditional Chinese Medicine. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen.

Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Yin Yoga opleiding bij Pure Energy Yoga in Nederland.

Lees hier meer over Esther.

 

Interesse in toekomstige trainingen in onze Studio?

Vul hieronder dan de velden in om mee op onze yogateacher mailinglijst te komen.

 

Marketing door