Yin & Meditatie XL

Maandag 29 mei 2023

10u30 – 12u  

Verstilling brengt rust

Ben jij ook toe aan meer rust in je hoofd? Je bent niet de enige. De overload aan externe prikkels op een dag maakt dat we soms niet meer weten hoe we de tredmolen in ons hoofd kunnen doen vertragen. 

Er is goed nieuws! Het is mogelijk om de wirwar van je gedachten te ontrafelen. We kunnen onze geest verstillen. Hoe? Door eerst te herkennen dat er onrust is. En dan te aanvaarden dat dit zo is. Om als volgt in ons lichaam te keren met onze aandacht. Het observeren van de adem, verschillende lichaamsdelen & onze staat van zijn op dat moment zonder oordeel maakt dat het aapje in je geest een opdracht krijgt om met iets anders bezig te zijn. 

En dan zijn er ook nog houdingen & bewegingen die ons helpen te aarden. Die blokkades opheffen en stroming op gang brengen. Vooral via de gezonde maag- en miltenergie kunnen we het malen in ons hoofd verminderen. We combineren in deze les meditatie met yin yoga en relaxatie.

Dit is een XL-les, wat betekent dat we ipv 1 uur nu 1,5 uur tijd hebben samen om nog iets dieper te duiken in onze yoga & meditatie practice. Op deze feestdag wil Karen Vanlangendonck je hiermee extra lang in de watten leggen. 

 

 

Praktisch

Voor wie: iedereen die wil leren verstillen, yin yoga & meditatie zijn toegankelijk voor iedereen

Tijdstip: van 10u30 tot 12u

Prijs: €20 (ter plaatse te betalen, cash of met Payconiq, we werken op basis van vertrouwen en rekenen op je aanwezigheid). Deze les kan je niet betalen met je beurtenkaart.

Annulatie: onze workshops & specials & XL-lessen kan je ten laatste 24u op voorhand kostenloos annuleren door in je bevestigingsmail op de cancel knop te klikken en de velden in te vullen. Wees je bewust van de plek die je inneemt van anderen zolang je gereserveerd staat. Hartelijk dank om hier bewust mee om te gaan. Annuleer je later dan 24u op voorhand vragen we je om het bedrag aan ons over te schrijven.

Inschrijven: Inschrijven: VOLZET! We hebben een wachtlijst. Stuur een mailtje naar admin@pranayogastudio.be als je op de wachtlijst wil komen. Klik hieronder ook regelmatig zelf op de inschrijflink, soms heb je geluk en komt er net een plekje vrij wanneer jij toch wil boeken…

Check of er plaats is: klik op deze link en vul alle verdere velden in. Je krijgt meteen een bevestiging van je inschrijving in je mailbox. Check je spam. Schrijf je in voor meerdere personen, vul dan per persoon de velden van bij de start van de link opnieuw in.

Adres: Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 OLV Waver

Meebrengen: afgesloten flesje water, yogamatje (als je er geen hebt kan je dit lenen bij ons)

Kledij: makkelijke kledij waarin je goed kan stretchen en op de grond kan zitten, doe laagjes aan, we koelen af

Extra info: wij voorzien bolsters, blokken & dekens

 

 

Teacher

 

Karen Vanlangendonck

 

Karen is de oprichtster & hoofdteacher van Prana Yoga Studio. Ze is een internationaal geschoolde yoga teacher met ondertussen meer dan 1000 opleidingsuren die steeds blijft bijscholen om meer te ontdekken van de wondere wereld van yoga.

Ze begon 20 jaar geleden les te geven, waar ze eerst het fitness- en aerobic pad bewandelde en waar de richting na een tijd bijgestuurd werd naar yoga. In 2006 werd ze ziek en hoewel ze al een hele tijd yoga beoefende was dit pas het moment waarop ze de ware helende kracht van yoga ontdekte. Haar Ashtanga & Vinyasa beoefening van die periode maakten plaats voor meditatie, waar ze leerde loslaten. Gedurende 9 jaar ziekte was yoga Karen’s beschermengel en steun & toeverlaat.

Wanneer ze haar eerste Yin Yoga les volgde voelde ze dat dit exact was wat haar lichaam en geest op dat moment nodig hadden. Voor, tussen en na enkele zware operaties die ze onderging bleef ze bewust yoga beoefenen, op de manier die toen haalbaar was. Stap voor stap werd ze weer gezond en vandaag straalt Karen als een zon die schijnt op vele mensen die haar pad kruisen in haar Prana Yoga Studio en op andere plaatsen.

Naast de vele lessen & workshops die ze geeft in haar eigen Studio begeleidt ze ook regelmatig yogaretreats en -weekends, organiseert & host ze teacher trainingen en runt ze de Studio met een warm hart en gefocuste geest. Ze vindt het van groot belang dat iedereen die hier komt een thuisgevoel ervaart. Samen met haar fantastisch team slaagt ze daar wonderbaarlijk in en raken ze vele harten.

Tijdens de Corona-crisis hield Karen zich heel goed staande, dankzij haar yogaleven. Ze keek naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Prana Yoga Academy werd geboren, haar online yogaplatform waarmee ze yoga tot in de huiskamers brengt. Ze is blij dat ze op deze manier sprankels van yoga-inspiratie kan doorgeven aan een ruimer publiek.

Haar grootste inspirators bij wie ze vele workshops & opleidingen volgde zijn: Mirjam Wagner, David Lurey, Sarah Powers, Katiza Satya, Lizzie Lasater, Meghan Currie, Paul van Hooydonck, Teune Van der Wildt, Elsie Matthyssens, Esther Scheen.

Karen’s manier van lesgeven is heel vloeiend, haar stem brengt je naar een diepere vorm van relaxatie, haar talks leiden je tot je diepste zelf. Bij haar voel je dat je goed genoeg bent & je leert stap voor stap te ademen door de uitdagingen van je eigen leven. Ze verwelkomt iedereen met een stralende glimlach en een open hart…