Workshop Yoga & het Enneagram

Zondag 10 december 2023

10u – 13u  

Inhoud

 

Ontdek je ware kracht – en hoe je jezelf saboteert – met het Enneagram.

Mental coach Ann Van Houcke & Yogateacher Karen Vanlangendonck brengen een mooie blend van inzichten en beleving over je ware kracht en over de manier waarop je jezelf daarin saboteert.

In deze workshop maak je een reis doorheen mind en body, een reis die je meevoert naar een groter begrip over jezelf en over de uitdagingen in je leven.

Het Enneagram is een eeuwenoude wijsheid die in het westen pas in deze tijd volop wordt ingezet. Het is een persoonlijkheidstypering zonder dat het een vakje is waarin je geplaatst wordt. Integendeel, het is een krachtig instrument voor diepgaand zelfinzicht en persoonlijke groei. 

Je ontdekt in deze workshop de negen persoonlijkheden van het Enneagram en hun typische patronen, kwaliteiten, valkuilen en dieperliggende motivaties. Aan de hand van gerichte oefeningen kom je dichter bij de inzichten over jouw persoonlijke voorkeurstrategie in het leven. Welk persoonlijkheidstype denk jij te zijn? Je ontdekt de stralende parel in jouw type, maar ook de manieren waarop je jezelf vast rijdt. Tot slot krijg je een glimp van de mogelijkheden die het Enneagram aanreikt om een stap te zetten op jouw verdere groeipad.

De inzichten die je opdoet via het Enneagram worden afgewisseld met yoga-oefeningen waar het ook gaat over bewuster worden. Yoga is de school van voelen, je leert via je lichaam signalen op te vangen die je de weg kunnen wijzen in je leven. Alle oefeningen zijn zeer toegankelijk voor iedereen. 

 

 

Praktisch

Voor wie: iedereen die zichzelf beter wil leren kennen

Tijdstip: van 10u tot 13u

Prijs: €50 (ter plaatse te betalen, cash of met Payconiq, we werken op basis van vertrouwen en rekenen op je aanwezigheid)

Inschrijven: deze workshop is momenteel VOLZET. Je kan twee dingen doen om er toch nog proberen bij te zijn of om ons te motiveren om deze workshop in de toekomst opnieuw te laten organiseren: je stuurt ons een mail dat je op de wachtlijst wil komen én je probeert zelf regelmatig op onderstaande inschrijflink te klikken, wanneer er iemand annuleert kan jij dat plekje misschien bemachtigen op het juiste moment. 

Om er toch nog proberen bij te geraken: klik op deze link om in te schrijven

Annulatie: je kan tot 24u kostenloos annuleren door in je bevestigingsmail op de cancel knop te klikken en de velden in te vullen. Wees je bewust van de plek die je inneemt van anderen zolang je gereserveerd staat. Hartelijk dank om hier bewust mee om te gaan. Annuleer je later dan 24u op voorhand vragen we je om het bedrag aan ons over te schrijven.

Adres: Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 OLV Waver

Meebrengen: afgesloten flesje water, yogamatje (als je er geen hebt kan je dit lenen bij ons)

Kledij: makkelijke kledij waarin je goed kan stretchen en op de grond kan zitten, doe laagjes aan

Extra info: wij voorzien bolsters, blokken & dekens

 

 

 

Teachers

 

 

Ann Van Houcke

 

Ann Van Houcke is een gecertificeerd mental coach die je begeleidt wanneer je zelf in cirkeltjes blijft draaien. Wat ook je vraagstuk is, in een kortlopend coaching traject zorgt Ann samen met jou voor een doorbraak op het punt waar je vast zit. Ann heeft een passie voor de levenswijsheid van het Enneagram en die brengt ze steeds op maat van de deelnemer in bij haar coachings. 

Bijna acht jaar geleden maakte ze heel bewust de switch van een job als human resources manager in het bedrijfsleven naar een fulltime baan als coach, een job die vanuit haar Enneagram essentie nog veel beter bij haar en haar missie past. Ann wil anderen begeleiden om in hun ware kracht te gaan staan. Dit kan op tal van manieren, afhankelijk van de vraag waarmee je komt: diepgaand zelfinzicht om duurzame keuzes te kunnen maken op het eender welk levensterrein, bouwen aan veerkracht, oude patronen doorbreken, bouwen aan nieuwe gewoonten, dichter bij je levensmissie komen. 

Ann deelt haar inzichten en maakt ze hapklaar, ze begeleidt je vanuit jouw Enneagram analyse. Ze reikt de sleutels aan om nog meer aan het stuur te staan van je eigen leven.

‘Word wie je droomt te zijn’, is haar motto. Ann ondersteunt je met haar zachte kracht op deze weg. Dit doet ze vanuit haar tuinkantoor te midden van het groen, in Sint-Katelijne-Waver.

Wil jij ontdekken hoe ze jou kan helpen? Klik dan hier door naar haar website van haar bedrijf A Coach.

 

Karen Vanlangendonck

 

Karen is de oprichtster & hoofdteacher van Prana Yoga Studio. Ze is een internationaal geschoolde yoga teacher met ondertussen meer dan 1000 opleidingsuren die steeds blijft bijscholen om meer te ontdekken van de wondere wereld van yoga.

Ze begon 25 jaar geleden les te geven, waar ze eerst het fitness- en aerobic pad bewandelde en waar de richting na een tijd bijgestuurd werd naar yoga. In 2006 werd ze ziek en hoewel ze al een hele tijd yoga beoefende was dit pas het moment waarop ze de ware helende kracht van yoga ontdekte. Haar Ashtanga & Vinyasa beoefening van die periode maakten plaats voor meditatie, waar ze leerde loslaten. Gedurende 9 jaar ziekte was yoga Karen’s beschermengel en steun & toeverlaat.

Wanneer ze haar eerste Yin Yoga les volgde voelde ze dat dit exact was wat haar lichaam en geest op dat moment nodig hadden. Voor, tussen en na enkele zware operaties die ze onderging bleef ze bewust yoga beoefenen, op de manier die toen haalbaar was. Stap voor stap werd ze weer gezond en vandaag straalt Karen als een zon die schijnt op vele mensen die haar pad kruisen in haar Prana Yoga Studio en op andere plaatsen.

Naast de vele lessen & workshops die ze geeft in haar eigen Studio begeleidt ze ook regelmatig yogaretreats en -weekends, organiseert & host ze teacher trainingen en runt ze de Studio met een warm hart en gefocuste geest. Ze vindt het van groot belang dat iedereen die hier komt een thuisgevoel ervaart. Samen met haar fantastisch team slaagt ze daar wonderbaarlijk in en raken ze vele harten.

Tijdens de Corona-crisis hield Karen zich heel goed staande, dankzij haar yogaleven. Ze keek naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Prana Yoga Academy werd geboren, haar online yogaplatform waarmee ze yoga tot in de huiskamers brengt. Ze is blij dat ze op deze manier sprankels van yoga-inspiratie kan doorgeven aan een ruimer publiek.

Haar grootste inspirators bij wie ze vele workshops & opleidingen volgde zijn: Mirjam Wagner, David Lurey, Sarah Powers, Katiza Satya, Lizzie Lasater, Meghan Currie, Paul van Hooydonck, Teune Van der Wildt, Elsie Matthyssens, Esther Scheen, Jeske Papadopoulos.

Karen’s manier van lesgeven is heel vloeiend, haar stem brengt je naar een diepere vorm van relaxatie, haar talks leiden je tot je diepste zelf. Bij haar voel je dat je goed genoeg bent & je leert stap voor stap te ademen door de uitdagingen van je eigen leven. Ze verwelkomt iedereen met een stralende glimlach en een open hart…