Workshop: Yoga & De Kracht van Gedachten

Vrijdag 31 mei van 13u tot 16u

Inhoud

‘Je wordt wat je denkt’. Een straffe uitspraak over de kracht van onze gedachten.

Vraag jij je ook soms af wat daar mee bedoeld wordt? Is het ‘feel good taal’ die mensen wil stimuleren om positief te denken? Of zit er veel meer achter?

Hoe belangrijk zijn onze gedachten precies? En hoe beïnvloeden ze ons? Jonge wetenschappen als de epigenetica, de neurologie en de kwantumfysica geven hierop antwoorden. Zij brengen de body en mind connectie in kaart en ontkrachten tal van mythes over hoe we als mens in elkaar zitten.

Ontdek in deze workshop de wetenschap achter de fenomenale kracht van gedachten. Ervaar hoe dit werkt en neem een paar eenvoudige tips en technieken mee naar huis, waar je ze een plek kan geven in jouw leven.

Programma

Onthaasten, nieuwe inzichten verwerven en yoga & meditatie beleven staan centraal.

In deze workshop combineren Karen en Ann elk vanuit hun passie en expertise theoretische inzichten en onmiddellijke praktijkervaring en brengen ze dit samen in een vloeiend geheel.

Je hebt geen yoga-ervaring nodig om deze workshop te volgen. Vertrouw op je lichaam en kom met een open geest naar deze workshop.

 

Praktisch

Voor wie: iedereen die de body & mind connectie beter wil leren begrijpen om als volgt je leven meer in balans te krijgen. Geen yoga ervaring vereist.

Datum: vrijdag 31 mei 2024 van 13u tot 16u

Prijs: €50 (op voorhand te betalen via A Coach, Ann Van Houcke)

Inschrijven:

Deze editie van de workshop (die we hier reeds gaven in februari) valt onder de organisatie en voorwaarden van A Coach, Ann Van Houcke. Om hiervoor in te schrijven en betaal- en annulatie info te checken, klik hier. 

Adres: Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 OLV Waver

Meebrengen: notitieboek, pen, afgesloten flesje water, yogamatje (als je er geen hebt kan je dit lenen bij ons)

Kledij: makkelijke kledij waarin je goed kan stretchen en op de grond kan zitten & liggen, doe laagjes aan

Extra info: wij voorzien yogaprops

 

 

Teachers

Ann Van Houcke

Ann Van Houcke is een gecertificeerd mental coach die anderen begeleidt in die vraagstukken waarmee ze zelf in cirkeltjes blijven draaien. 

Ze vertrekt daarbij vanuit de denkpatronen. Wie bepaalde dingen wil veranderen in het leven, maar niet tot een beslissing komt of niet in beweging raakt, heeft eerst de eigen blokkerende gedachten te zien die ‘het oude’ in stand houden. Met deze inzichten en met een paar handige sleutels op zak kan iedereen telkens weer een stukje van zichzelf opnieuw uitvinden.  

Na twee decennia in een rol als human resources manager startte Ann in 2014 haar eerste coach opleiding. In 2017 werd ze gecertifieerd coach en dat was het eerste in rij van nog verschillende andere certificaten, waaronder dat voor Enneagramcoach en Master Practitioner in de NLP.

Gaandeweg heeft Ann een totaal ander soort beroep en leven uitgebouwd. Vandaag de dag is ze naast personal coach ook teamcoach, trainer en auteur, maar het professionele luik is alleen maar de meest zichtbare verandering in haar leven. In de meer onzichtbare lagen van zichzelf heeft er, en nog steeds, ook een immense groei aan innerlijke kracht plaatsgevonden. 

Ann is er rotsvast van overtuigd dat we als mens in staat zijn om op elk moment in ons leven een nieuwe start te nemen, zo klein en zo groot, zo lang en zo breed als we zelf maar kunnen voorstellen. 

Haar grote interesse voor jonge wetenschappen als de epigenetica, de neurologie en kwantumfysica, die verrassende inzichten opleveren over onze persoonlijke kracht als mens, vormen de onderbouw van haar enthousiasme over de mogelijkheden van ieder mens. Ze houdt ervan om deze inzichten behapbaar en toegankelijk te maken voor iedereen en ze te vertalen in concrete ‘hoe te doen’ taal. 

Dat maakt Ann tot een gids op het pad van groeiend zelf-leiderschap, het pad dat mensen steeds dichter brengt bij hun kern en ervoor zorgt dat ze aan het stuur van hun eigen leven staan.  

Wil jij ontdekken hoe ze jou kan helpen? Klik dan hier door naar haar website van haar bedrijf A Coach.

 

Karen Vanlangendonck

Karen is de oprichtster & hoofdteacher van Prana Yoga Studio. Ze is een internationaal geschoolde yoga teacher met ondertussen meer dan 1000 opleidingsuren die steeds blijft bijscholen om meer te ontdekken van de wondere wereld van yoga.

Ze begon 25 jaar geleden les te geven, waar ze eerst het fitness- en aerobic pad bewandelde en waar de richting na een tijd bijgestuurd werd naar yoga. In 2006 werd ze ziek en hoewel ze al een hele tijd yoga beoefende was dit pas het moment waarop ze de ware helende kracht van yoga ontdekte. Haar Ashtanga & Vinyasa beoefening van die periode maakten plaats voor meditatie, waar ze leerde loslaten. Gedurende 9 jaar ziekte was yoga Karen’s beschermengel en steun & toeverlaat.

Wanneer ze haar eerste Yin Yoga les volgde voelde ze dat dit exact was wat haar lichaam en geest op dat moment nodig hadden. Voor, tussen en na enkele zware operaties die ze onderging bleef ze bewust yoga beoefenen, op de manier die toen haalbaar was. Stap voor stap werd ze weer gezond en vandaag straalt Karen als een zon die schijnt op vele mensen die haar pad kruisen in haar Prana Yoga Studio en op andere plaatsen.

Naast de vele lessen & workshops die ze geeft in haar eigen Studio begeleidt ze ook regelmatig yogaretreats en -weekends, organiseert & host ze teacher trainingen en runt ze de Studio met een warm hart en gefocuste geest. Ze vindt het van groot belang dat iedereen die hier komt een thuisgevoel ervaart. Samen met haar fantastisch team slaagt ze daar wonderbaarlijk in en raken ze vele harten.

Tijdens de Corona-crisis hield Karen zich heel goed staande, dankzij haar yogaleven. Ze keek naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Prana Yoga Academy werd geboren, haar online yogaplatform waarmee ze yoga tot in de huiskamers brengt. Ze is blij dat ze op deze manier sprankels van yoga-inspiratie kan doorgeven aan een ruimer publiek.

Haar grootste inspirators bij wie ze vele workshops & opleidingen volgde zijn: Mirjam Wagner, David Lurey, Sarah Powers, Katiza Satya, Lizzie Lasater, Meghan Currie, Paul van Hooydonck, Teune Van der Wildt, Elsie Matthyssens, Esther Scheen, Jeske Papadopoulos.

Karen’s manier van lesgeven is heel vloeiend, haar stem brengt je naar een diepere vorm van relaxatie, haar talks leiden je tot je diepste zelf. Bij haar voel je dat je goed genoeg bent & je leert stap voor stap te ademen door de uitdagingen van je eigen leven. Ze verwelkomt iedereen met een stralende glimlach en een open hart…