Workshop Ochtend- & Avondrituelen

Pinkstermaandag 20 mei 2024

10u – 13u 

Inhoud

Bewonder jij ook mensen die er een gezonde ochtend- of avondroutine op nahouden? Raak jij elke keer als je zoiets ziet ook geprikkeld om er zelf iets mee te doen? Heb jij de intentie om iets meer tijd voor jezelf te nemen om zo als persoon te groeien in het leven? Hou jij van gezondheid & balans? Maar heb je een duwtje in de rug nodig om dit allemaal waar te maken? 

Dan is deze workshop je op het lijf geschreven! Karen Vanlangendonck neemt je mee doorheen een waaier van mogelijkheden om een gezond ochtend- en/of avondritueel op te bouwen. Eentje die helemaal bij jouw persoon, agenda én levensfase past.

Yogaposes beoefenen, mediteren, ademhalingsoefeningen doen, journalen, lezen, affirmeren & bewuste mindset kiezen, sporten, wandelen, het zijn allemaal elementen die je in zo’n ritueel kan steken. Tijdens de workshop beoefenen we een reeks van deze mogelijkheden. 

Daarnaast kijken we naar de intrinsieke motivatie, want dit is de enige weg die werkt om zoiets vol te houden. Waarom doen we dit? Wat is jouw diepere wens hieromtrent?

We leren dat je niet elke dag uren tijd nodig hebt om een gezonde routine in te bouwen. Soms zijn 5 minuten al mega waardevol. We gaan samen kijken naar hoe we dit voor onszelf kunnen inplannen, op een realistische manier. Tijdens de workshop geef je al een eerste aanzet naar het schrijven & inplannen van je eigen rituelen.

Er wordt een WhatsApp-groep aangemaakt om elkaar na de workshop te blijven motiveren & inspireren in de rituelen. Het is een vrije keuze om wel of niet deel te nemen aan deze groep.

Karen geeft deze workshop uit eigen ervaring:Al vele jaren neem ik bewust tijd voor mezelf op vaste momenten. Mijn rituelen wisselen zich af naargelang de weekdag en mijn programma, maar ze veranderen ook soms met de tijd, naargelang mijn goesting & waar ik blij van word. Ik was nooit een ochtendmens maar sinds ik vroeger opsta voor mijn ochtendritueel voel ik toch hoeveel energie, rust & balans me dat geeft voor de dag. Het maakt me fitter & blijer. Ook tussen mijn activiteiten door doe ik af & toe een klein intermezzo met een bewuste oefening. ’s Avonds is mijn potje discipline meestal op en heb ik geen vast ritueel. Da’s helemaal oké, we hoeven niet te streng te zijn voor onszelf. Volgens de mensen in mijn omgeving ben ik een master in plannen en dat helpt me ook enorm om zulke rituelen waar te blijven maken”. 

 

Praktisch

Voor wie: iedereen die de goesting heeft om meer balans in zijn/haar leven te krijgen

Datum: Pinkstermaandag 20 mei 2024 van 10u tot 13u

Prijs: €50 (ter plaatse te betalen, cash of met Payconiq, we werken op basis van vertrouwen en rekenen op je aanwezigheid)

Inschrijven:

Inschrijven kan vanaf woe 27 maart 2024 om 18u. Dan pas gaat de inschrijflink werken. 

Wil je erbij zijn? Klik op deze link om in te schrijven.

Boek je plaats aub bewust. We werken niet met voorafbetalingen, maar wel met het vertrouwen dat je niet zomaar een plek inneemt om de week zelf te kijken of het past. Elke inschrijving is een engagement en telkens een positieve intentie om deel te nemen.

Wanneer de workshop volzet is kan je niet meer klikken op de datum en het uur, stuur ons dan een mailtje voor de wachtlijst en probeer zelf gewoon de dagen ervoor nog opnieuw te boeken in het geval van vrijgekomen plaatsen.

Annulatie: je kan tot 24u kostenloos annuleren door in je bevestigingsmail op de cancel knop te klikken en de velden in te vullen. Wees je bewust van de plek die je inneemt van anderen zolang je gereserveerd staat. Hartelijk dank om hier bewust mee om te gaan. Annuleer je later dan 24u op voorhand vragen we je om het bedrag aan ons over te schrijven.

Adres: Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 OLV Waver

Meebrengen: notitieboek, agenda, pen, afgesloten flesje water, yogamatje (als je er geen hebt kan je dit lenen bij ons)

Kledij: makkelijke kledij waarin je goed kan bewegen en op de grond kan zitten & liggen, doe laagjes aan

Extra info: wij voorzien yogaprops

 

 

Teacher

 

Karen Vanlangendonck

Karen is de oprichtster & hoofdteacher van Prana Yoga Studio. Ze is een internationaal geschoolde yoga teacher met ondertussen meer dan 1000 opleidingsuren die steeds blijft bijscholen om meer te ontdekken van de wondere wereld van yoga & leefstijl.

Ze begon 25 jaar geleden les te geven, waar ze eerst het fitness- en aerobic pad bewandelde en waar de richting na een tijd bijgestuurd werd naar yoga. In 2006 werd ze ziek en hoewel ze al een hele tijd yoga beoefende was dit pas het moment waarop ze de ware helende kracht van yoga ontdekte. Haar Ashtanga & Vinyasa beoefening van die periode maakten plaats voor meditatie, waar ze leerde loslaten. Gedurende 9 jaar ziekte was yoga Karen’s beschermengel en steun & toeverlaat.

Wanneer ze haar eerste Yin Yoga les volgde voelde ze dat dit exact was wat haar lichaam en geest op dat moment nodig hadden. Voor, tussen en na enkele zware operaties die ze onderging bleef ze bewust yoga beoefenen, op de manier die toen haalbaar was. Stap voor stap werd ze weer gezond en vandaag straalt Karen als een zon die schijnt op vele mensen die haar pad kruisen in haar Prana Yoga Studio en op andere plaatsen.

Naast de vele lessen & workshops die ze geeft in haar eigen Studio begeleidt ze ook regelmatig yogaretreats en -weekends, organiseert & host ze teacher trainingen en runt ze de Studio met een warm hart en gefocuste geest. Ze vindt het van groot belang dat iedereen die hier komt een thuisgevoel ervaart. Samen met haar fantastisch team slaagt ze daar wonderbaarlijk in en raken ze vele harten.

Tijdens de Corona-crisis hield Karen zich heel goed staande, dankzij haar yogaleven. Ze keek naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Prana Yoga Academy werd geboren, haar online yogaplatform waarmee ze yoga tot in de huiskamers brengt. Ze is blij dat ze op deze manier sprankels van yoga-inspiratie kan doorgeven aan een ruimer publiek.

Haar grootste inspirators bij wie ze vele workshops & opleidingen volgde zijn: Mirjam Wagner, David Lurey, Sarah Powers, Katiza Satya, Lizzie Lasater, Meghan Currie, Paul van Hooydonck, Teune Van der Wildt, Elsie Matthyssens, Esther Scheen, Jeske Papadopoulos.

Karen’s manier van lesgeven is heel vloeiend, haar stem brengt je in yinnere lessen naar een diepere vorm van relaxatie, haar talks leiden je tot je diepste zelf. Bij haar voel je dat je goed genoeg bent & je leert stap voor stap te ademen door de uitdagingen van je eigen leven. Haar enthousiasme is aanstekelijk waardoor je in de yangere lessen ongedwongen gemotiveerd wordt om te bewegen met plezier. Ze verwelkomt iedereen met een stralende glimlach en een open hart…