Workshop Leren Slapen

Zondag 23 april 2023

10u – 13u  

Inhoud

 

Een goede nachtrust is essentieel voor iedereen. Het heeft een grote invloed op je gezondheid en dagelijkse prestaties. Het is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl, net zoals voeding en beweging. Tijdens het slapen, herstelt je lichaam en je geest.

Het gebrek aan slaap is een wereldwijd probleem wat voornamelijk te wijten is aan alle snelle veranderingen in onze stressvolle maatschappij. Social media is daar een voorbeeld van. Maar ook de steeds hogere verwachtingen om beter te presteren en meer te doen in minder tijd.

Goed slapen is niet voor iedereen vanzelfsprekend, één op de vier personen in België slaapt slecht. Dat uit zich in moeilijk kunnen inslapen, in het midden van de nacht wakker worden, te vroeg wakker worden of niet diep in slaap geraken.

Het goede nieuws is dat we zelf ongelofelijk veel kunnen doen om onze slaapkwaliteit naar een hoger niveau te tillen met als gevolg veel meer energie, een sterker immuunsysteem, betere concentratie, een stralende huid, minder kans op ontstekingen, goede hormoonhuishouding, verbetering van sportprestaties, …

Wat kan je verwachten van deze workshop?

Kurt Hullenkremer, gecertificeerd personal slaapcoach, en ook het lief van Karen, neemt je eerst mee in een interactieve lezing over slaap. Hij reikt je enkele tools aan die je alvast op weg helpen naar die betere slaap. 

In het tweede gedeelte van de workshop neemt Karen Vanlangendonck je mee in een helende yogasessie, die je kan helpen om beter te slapen. Ze baseert zich voornamelijk op de wijsheden van yin yoga, maar ook komen er enkele andere invloeden doorheen de sessie gewaaid. 

 

Praktisch

Voor wie: iedereen die goed wil leren slapen, ook voor mensen die op zich al goed slapen maar toch nog meer kwaliteit uit hun slaap willen halen

Tijdstip: van 10u tot 13u

Prijs: €50 (ter plaatse te betalen, cash of met Payconiq, we werken op basis van vertrouwen en rekenen op je aanwezigheid)

Annulatie: onze workshops & specials kan je ten laatste 24u op voorhand kostenloos annuleren door in je bevestigingsmail op de cancel knop te klikken en de velden in te vullen. Wees je bewust van de plek die je inneemt van anderen zolang je gereserveerd staat. Hartelijk dank om hier bewust mee om te gaan. Annuleer je later dan 24u op voorhand vragen we je om het bedrag aan ons over te schrijven.

Inschrijven: VOLZET! We hebben een wachtlijst. Stuur een mailtje naar admin@pranayogastudio.be als je op de wachtlijst wil komen. Toon je interesse via die mail, hoe meer vraag we krijgen, hoe sneller we de workshop opnieuw op het programma kunnen zetten. Klik hieronder ook regelmatig zelf op de inschrijflink, soms heb je geluk en komt er net een plekje vrij wanneer jij toch wil boeken…

Check of er plaats is: klik op deze link en vul alle verdere velden in. Je krijgt meteen een bevestiging van je inschrijving in je mailbox. Check je spam. Schrijf je in voor meerdere personen, vul dan per persoon de velden van bij de start van de link opnieuw in.

Adres: Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 OLV Waver

Meebrengen: afgesloten flesje water, yogamatje (als je er geen hebt kan je dit lenen bij ons)

Kledij: makkelijke kledij waarin je goed kan stretchen en op de grond kan zitten, doe laagjes aan, we koelen af

Extra info: wij voorzien bolsters, blokken & dekens

 

 

 

Teachers

 

Dit is de eerste workshop die Karen & Kurt samen geven. Als koppel hopen ze in de toekomst met hun mooie blend van de slaap- en yogawereld nog vele mensen te inspireren. 🙂

Kurt Hullenkremer

Kurt schrijft over zichzelf…

Ik ben Kurt Hullenkremer, een vriendelijk, rustig, warm, sportief persoon met een luisterend oor. Een rode draad in mijn leven is het helpen groeien van mensen naar de beste versie van zichzelf.

Reeds vele jaren specialiseerde ik me in het begeleiden van tennisspelers van beginner tot competitieniveau. Ik fungeerde ook als tenniscoach voor de Vlaamse Tennisbond. Ik ging samen met mijn spelers op zoek naar de juiste kernwaarden om stap voor stap te groeien.

Als ervaringsdeskundige had ik zelf ooit een periode van 3 maanden ernstige slaapproblemen. Ik besefte heel goed wat voor een negatieve invloed dit had op mezelf en mijn nabije omgeving. Ik ging op zoek naar een juiste begeleiding, maar vond jammer genoeg niet de juiste mensen om me hierin te ondersteunen. Na veel zelfonderzoek heb ik mezelf geleerd om op een bewuste manier mijn gewoontes om te gooien, uiteindelijk leidde dit opnieuw tot een prima slaapkwaliteit.

Mijn opleiding tot Slaapcoach onder leiding van Floris Wouterson, een gerenommeerd Slaap performance coach van Europa, docent en auteur van het boek “Super Slapen” geeft mij een wetenschappelijk onderbouwde kennis over slaap. Mensen stap voor stap doen groeien naar een betere slaapkwaliteit vraagt passie, kennis over slaap, mensenkennis, coaching- en levenservaring.

Mijn sterke punten zijn het herkennen van jouw slaap kernwaarden waar we samen aan gaan werken in jouw persoonlijk slaap coaching traject. Kiezen voor mij als persoonlijk slaapcoach is de garantie om maximaal te werken aan jouw betere slaap. Zowel niet- slapers, minder goede slapers, goede slapers als hoogsensitieve personen zijn bij mij welkom voor een betere slaapkwaliteit.

Hoogsensitieve mensen nemen alle details waar en hun brein verwerkt die informatie diepgaand. Behoorlijk vermoeiend. Je hebt daarom als hoogsensitief persoon meer rust nodig. Een goede nachtrust is daarom heel belangrijk.

Als hoogsensitieve personal slaapcoach wil ik je graag helpen naar een betere slaapkwaliteit.

Meer info over mij kan je vinden op mijn website personalslaapcoach.be. Neem gerust contact met me op voor een online of telefonische persoonlijke sessie of slaaptraject, hand in hand laten we jouw nieuwe slaapgewoontes ontstaan.

Karen Vanlangendonck

 

Karen is de oprichtster & hoofdteacher van Prana Yoga Studio. Ze is een internationaal geschoolde yoga teacher met ondertussen meer dan 1000 opleidingsuren die steeds blijft bijscholen om meer te ontdekken van de wondere wereld van yoga.

Ze begon 20 jaar geleden les te geven, waar ze eerst het fitness- en aerobic pad bewandelde en waar de richting na een tijd bijgestuurd werd naar yoga. In 2006 werd ze ziek en hoewel ze al een hele tijd yoga beoefende was dit pas het moment waarop ze de ware helende kracht van yoga ontdekte. Haar Ashtanga & Vinyasa beoefening van die periode maakten plaats voor meditatie, waar ze leerde loslaten. Gedurende 9 jaar ziekte was yoga Karen’s beschermengel en steun & toeverlaat.

Wanneer ze haar eerste Yin Yoga les volgde voelde ze dat dit exact was wat haar lichaam en geest op dat moment nodig hadden. Voor, tussen en na enkele zware operaties die ze onderging bleef ze bewust yoga beoefenen, op de manier die toen haalbaar was. Stap voor stap werd ze weer gezond en vandaag straalt Karen als een zon die schijnt op vele mensen die haar pad kruisen in haar Prana Yoga Studio en op andere plaatsen.

Naast de vele lessen & workshops die ze geeft in haar eigen Studio begeleidt ze ook regelmatig yogaretreats en -weekends, organiseert & host ze teacher trainingen en runt ze de Studio met een warm hart en gefocuste geest. Ze vindt het van groot belang dat iedereen die hier komt een thuisgevoel ervaart. Samen met haar fantastisch team slaagt ze daar wonderbaarlijk in en raken ze vele harten.

Tijdens de Corona-crisis hield Karen zich heel goed staande, dankzij haar yogaleven. Ze keek naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Prana Yoga Academy werd geboren, haar online yogaplatform waarmee ze yoga tot in de huiskamers brengt. Ze is blij dat ze op deze manier sprankels van yoga-inspiratie kan doorgeven aan een ruimer publiek.

Haar grootste inspirators bij wie ze vele workshops & opleidingen volgde zijn: Mirjam Wagner, David Lurey, Sarah Powers, Katiza Satya, Lizzie Lasater, Meghan Currie, Paul van Hooydonck, Teune Van der Wildt, Elsie Matthyssens, Esther Scheen.

Karen’s manier van lesgeven is heel vloeiend, haar stem brengt je naar een diepere vorm van relaxatie, haar talks leiden je tot je diepste zelf. Bij haar voel je dat je goed genoeg bent & je leert stap voor stap te ademen door de uitdagingen van je eigen leven. Ze verwelkomt iedereen met een stralende glimlach en een open hart…