Ultieme Toscaanse 4-sterren Yogaretreat

29 april – 6 mei 2023 (volzet wegens overdonderend succes), extra editie: 6 mei – 13 mei 2023 (nu ook volzet)

 

 

In 2023 gaan we samen naar het magische Toscane, naar een pareltje van een locatie. Locanda Cugnanello is een prachtige charmante historische 4-sterren yogavilla gelegen in midden Toscane, in Radicondoli. De mooie stad Siena ligt op 55 km hier vandaan, het charmante dorp Volterra op 43 km, de luchthaven & wereldstad Firenze ligt op 95 km. De yogavilla zelf is gelegen in the middle of nowhere, ideaal dus om helemaal tot rust te komen & diep te duiken in de wondere wereld van yoga. Er is zowel een indoor yogastudio als een outdoor plek naast het zwembad, voorzien van alle nodige yogaprops. Met 12 kamers en op eentje na elk hun eigen badkamer, een fitnesszaal met cardio- en kracht toestellen, wondermooie plekjes binnen & buiten om te vertoeven, een wijnkelder & een eetruimte zowel binnen als buiten is deze locatie dé droomplek voor jouw weekje yoga. Check via deze link op onze Facebookpagina alle foto’s. 

 

We worden verwend met gezonde, Italiaanse gerechten, met een mix van vegetarische en non-vegetarische maaltijden. Ontbijt, lunch & diner worden elke dag met liefde gemaakt voor ons. Er wordt uiteraard rekening gehouden met allergiën & intoleranties. 

 

We combineren op deze retreat yin yoga met yang yoga (hatha-vinyasa), meditatie, ademhaling & mantra’s. Iedereen is welkom, met of zonder ervaring. Uiteraard zal je lichaam blij zijn met wat voorbereiding in deze lessen, maar het is geen must. Luisteren naar ons lichaam is dé belangrijkste boodschap, als er dus eens een lesje wordt overgeslagen is dat helemaal oké. 

Tijdens deze retreat organiseren we enkele extra’s zoals een pasta cooking class, een uitstap naar Siena, een hiking trip, een mantra avond & uiteraard kunnen jullie ook elke dag genieten van heerlijke behandelingen en massages. Al deze zaken zijn optioneel en extra bij te betalen. Een cadeautje van ons & dus inbegrepen in de prijs is wel een typische italiaanse wine tasting, op onze laatste avond. 

Ofwel kies je voor ons pakket met bovenstaande extra opties en blijf je verder gewoon genieten in & rond de villa, zonder extra uitstapjes. In dat geval kan je meerijden met de door ons georganiseerde shuttlebus van & naar de luchthaven (indien je de voorgestelde vlucht neemt, zie hieronder). De prijs van de shuttle service is €50 pp one-way. Het is niet mogelijk om vanuit de villa een taxi te bestellen omdat het zo afgelegen is. Dit geeft je de mogelijkheid om je helemaal te concentreren op de yogaretreat op zich, deze reis is niet bedoeld als volledige Toscaanse rondreis. 

Wil je toch liever extra vrijheid, dan huur je zelf een auto (let op, de minimumprijzen voor een huurauto voor een week liggen momenteel rond de €600). Je kan uiteraard ook met je eigen auto naar Toscane rijden (1300 km) en er nog enkele extra daagjes vakantie aan koppelen op een andere locatie. 

Karen Vanlangendonck begeleidt je doorheen de hele week in alle yogalessen. Met meer dan 20 jaar lesgeefervaring begeleidt Karen reeds jaren yogaweekends- en weken, alsook stiltedagen en andere yoga-activiteiten, naast het runnen van haar yogastudio Prana Yoga Studio te Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Ze voelt zich telkens weer als een vis in het water, haar naturelle aanpak maakt dat je je meteen welkom en op je gemak voelt.

Veerle Hollevoet gaat mee als co-teacher, muzikant én massage therapeut. Al meer dan 20 jaar is ze bezig met muziek & zingt ze mantra’s en kirtan. Ze is een geliefde Thai Yoga Massage therapeut. Haar yin yoga & bhakti yoga lessen worden steeds populairder door haar unieke, authentieke, wijze & warmhartige aanpak. Ook zij begeleidde reeds meerdere retreats & weekends samen met verschillende teachers. Veerle & Karen zijn samen een fantastische blend en brengen reeds jaren een glimlach op vele gezichten wanneer ze samen zingen en lesgeven. 

 

Programma:

 

8u00 – 8u30 meditatie, ademhaling, mantra

8u30 – 9u30 ontbijt

9u45 – 11u yang yoga

11u – 13u vrije tijd

13u – 14u lunch 

14u – 17u vrije tijd

17u – 18u30 yin yoga

19u – 20u30 diner

 

Extra optionele activiteiten (met hier & daar licht aangepast bovenstaand programma):

Maandagnamiddag: hiking trip van 2,5u (€20 pp)

Dinsdag van 11u tot 19u: trip naar Siena zonder gids, dus zelf de stad te ontdekken (vervoer €75 pp)

Woensdagnamiddag : pasta cooking class (€35 pp)

Donderdagavond: mantra avond (inbegrepen)

Vrijdag late namiddag: wine tasting (een cadeautje van ons, inbegrepen)

Thai Yoga Massage van Veerle (60 min): €65

 

 

Inbegrepen in de prijzen: alle yogasessies, alle overnachtingen, 3 maaltijden per dag, drank (water, koffie, thee & sapjes, heel de dag door te verkrijgen), mantra avond, wine tasting

 

Niet inbegrepen: vluchten, optionele activiteiten, shuttle service van & naar de luchthaven. 

Voorgestelde vluchten week 29 april – 6 mei 2023:

Brussels Airlines za 29 april 2023, Brussel – Firenze 9u10 – 11u

Brussels Airlines za 6 mei 2023, Firenze – Brussel 11u45 – 13u35

Voorgestelde vluchten week 6 mei – 13 mei 2023:

Brussels Airlines za 6 mei 2023, Brussel – Firenze 9u10 – 11u

Brussels Airlines za 13 mei 2023, Firenze – Brussel 11u45 – 13u35

Zelf online te boeken of via reisbureau Ticket 2 Travel in Sint-Katelijne-Waver. Klik hier voor hun website & contactgegevens. 

 

Prijs:

Standard double room per persoon: €1400

Luxe double room per persoon: €1550

Standard single room per persoon: €1750

 

Voor wie: iedereen is welkom bij ons, met of zonder yoga-ervaring

 

Extra info: twee maanden op voorhand organiseren we een bijeenkomst met alle deelnemers in onze Studio, waar je elkaar kan leren kennen. Op dit moment vragen we je om te beslissen of je gebruik maakt van de shuttle service van & naar de luchthaven en of je de trip naar Siena meedoet, zodat we op tijd dit vervoer kunnen vastleggen.  Je krijgt tijdens deze meeting alle praktische info & een uitgebreide uitleg van wat je te wachten staat.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. Je ziekenfonds dekt in Europia vele dokterskosten. Voor een extra verzekering of meer info, contacteer reisbureau Ticket 2 Travel, zij zijn ook verzekeringsagent. Klik hier voor hun website & contactgegevens. 

 

 

Reserveren:

Beide weken hebben een wachtlijst.  Stuur ons een mail om je daarop te zetten, you never know what life brings. Eén mail voor jou & je medereiziger volstaat. Je kan ook alleen inschrijven en een kamer delen met een andere deelnemer. Wij koppelen je dan aan iemand leuk. Of je kiest voor een single room. Bij bevestiging als er plek is vragen we je om binnen de twee weken een voorschot van €500 te betalen. 

Annulatie procedure:

In case of lockdown of andere onvoorziene omstandigheden: dan wordt de retreat uitgesteld naar een latere datum, met kans op mee verschuiven of annuleren met volledige terugbetaling. Maar daar gaan we niet van uit!

Annuleer je zelf om eender welke reden: dan is er enkel terugbetaling mogelijk indien je plaats verder wordt verkocht door ons. We rekenen in dat geval een annulatie kost van €250 aan.