ouder kind yoga

Mindfulness voor ouders & kids

Zondag 18 september 2022

10u30 – 12u30 

Inhoud

Willen jullie graag samen met jullie kind de wereld van mindfulness ontdekken? Dan kunnen jullie tijdens deze workshop samen op avontuur. Aan de hand van leuke en creatieve opdrachtjes gaan ouders en kids tijdens deze sessie aan de slag met mindful eten, luisteren, bewegen en mediteren. Via personages worden kritische en zachte gedachten onderzocht alsook uitgedaagd.

Er wordt gebruik gemaakt van beeldspraak op maat en visueel materiaal. De sessie biedt niet enkel een qualitymoment aan met je kind, maar geeft je een overzicht van de schatkist aan tools om je kind te ondersteunen bij: het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en veerkracht, het versterken van de aandacht en concentratie, het oefenen van compassievol denken alsook minder in conflict te staan met de omgeving, enz. 

 

 

Praktisch

Voor wie: alle kids van 6 tot 12 jaar (lagere school) gecombineerd met telkens 1 ouder of grootouder of andere volwassene

Tijdstip: van 10u30 tot 12u30

Prijs: €35 per koppel (ter plaatse te betalen, cash of met Payconiq, we werken op basis van vertrouwen en rekenen op je aanwezigheid)

Annulatie: je kan tot 4u kostenloos annuleren door in je bevestigingsmail op de cancel knop te klikken en de velden in te vullen. Wees je bewust van de plek die je inneemt van anderen zolang je gereserveerd staat. Hartelijk dank om hier bewust mee om te gaan. Annuleer je later dan 4u op voorhand vragen we je om het bedrag aan ons over te schrijven.

Inschrijven: klik op deze link en vul alle verdere velden in. Je krijgt meteen een bevestiging van je inschrijving in je mailbox. Check je spam. Met 1 inschrijving ben je ingeschreven voor jou en je kind.

Adres: Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 OLV Waver

Meebrengen: afgesloten flesje water, 2 yogamatjes (indien je geen matjes hebt, kan je dit lenen bij ons)

Kledij: makkelijke, kledij waarmee je op de grond kan zitten & bewegen

Extra info: we voorzien een korte pauze met yogitea & sprookjesthee in het midden van de sessie

 

 

 

Teacher

Nandi De Preter

Nandi De Preter stond na haar studies Master Klinische Psychologie (Specialisatie Kinderen en Jongeren) te popelen om een stukje van de wereld te ontdekken. Tijdens haar reizen naar Australië en Thailand heeft ze o.a. vrijwilligerswerk in ashrams gedaan. Hier kon ze op dieperliggende wijze in contact staan met mindfulness en yoga. Haar interesse in deze levensvisie was zo groot dat ze in de zomer van 2017 zich aansloot bij het I AM instituut. Hierbij volgde ze o.m. de opleiding Mindfulness for Kids.

De eerste succeservaringen binnen het Mindfulness for Kids-trainerschap heeft ‘de goesting’ om kinderen en ouders te ondersteunen in het bewust leren stilstaan bij lichamelijke signalen, verschillende soorten gedachten en emoties nog groter gemaakt. Deze drive samen met een flinke dosis creativiteit en een snuif yogaliefde zorgen voor een heerlijk recept waar je zeker van wil proeven.

Naast lesgeven in mindfulness, werkt Nandi als klinisch kinderpsycholoog in de bijzondere jeugdzorg en staat ze op wekelijkse basis in een groepspraktijk te Mechelen.