Yin Yoga & Qi Gong TT


1 t/m 5 oktober 2025 

Met Esther Scheen & Jeske Papadopoulos

 

Sinds 2024 organiseren we ook Yin Yoga Teacher Trainingen met Esther Scheen uit Nederland hier in onze Prana Yoga Studio. Zoals velen onder jullie weten en zelfs ervaren hebben ben ik voor de Yin Yoga TT’s beginnen samen te werken in 2017 met Mirjam Wagner. Samen met haar organiseerde ik 6 TT’s hier in de studio totdat ik in 2022 de fakkel zelf overnam. Mijn 50u Yin Yoga TT “Walk your Talk” wordt in 2025 (in haar 5e editie) enkel gegeven op verplaatsing, bij Saja Yoga Loft in Herent. Ik kon hier alleen maar van dromen zovele jaren geleden.

In de zomer van 2022 volgde ik zelf mijn eerste Yin TT bij Esther Scheen in Nederland, de dame waarmee Mirjam Wagner ook samenwerkte. Esther is een vrouw met zoveel wijsheid, zachtheid & professionaliteit, dat ik meteen voelde, hier wil ik ook mee samenwerken. Esther geeft reeds jaren een 200u Yin Yoga TT opgesplitst in 4 modules van 50u. Je kan de modules apart van elkaar volgen. Omdat ik merk dat zo’n uitgebreide Yin Yoga TT in België nog ontbreekt, brengt ze nu per jaar 1 of 2 van haar modules naar onze studio. Je kan gerust enkele modules hier volgen, in combinatie met andere modules in Nederland.

Esther’s eerste module die ze in 2024 bij ons gaf was de Yin Yoga & Anatomie Module. De tweede module die ze naar België bracht in februari 2025 is meer gebaseerd op alles wat met energie te maken heeft, zoals de meridianen & de 5 natuurelementen. Deze derde module in combinatie met de wondere wereld van Qi Gong geeft ze samen met Jeske Papadoulos. Jeske is de yang tov de yin van Esther, vol vuur & passie deelt zij graag in deze module haar voorliefde & kennis voor Qi Gong in combinatie met Yin Yoga. Beide dames geven afwisselend les in waar zij het meest gespecialiseerd zijn. Heb je reeds andere Yin TT’s gevolgd bij Mirjam Wagner of bij mij of bij Esther dan zullen er slechts kleine overlappingen zijn maar vooral vele aanvullingen. Elke TT is anders met eigen invalshoeken en herhaling brengt verdieping, dus het is zeker de moeite waard om ook deze training te volgen. 

Zoals je weet is een minimum van 200u Yoga Teacher Training in eender welke stijl aanbevolen om te starten met yogales geven. Hier krijg je nu de kans om je uren aan te vullen want je hoeft die 200u niet in 1 keer te volgen.

Ben je benieuwd naar deze 50u Yin Yoga & Qi Gong TT met Esther Scheen & Jeske Papadopoulos? Lees dan hieronder verder…

Liefs,

Karen Vanlangendonck

Inhoud

 

Op zoek naar creativiteit, inspiratie en verdieping in je Yin Yoga practice en de lessen die je geeft? Je hebt al wat kennis van de energetische kant van de Yin Yoga en kennis van de 12 hoofdmeridianen?

Verdiep dan je kennis en kunde, door het volgen van deze Yin Yoga verdiepings teacher training. Tijdens het volgen van deze Yin Yoga opleiding, vergroot je je kennis van o.a. Yin Yoga, de meridianenleer, vijf elementen, Chinese geneeskunde, Yang flows van Paul Grilley en maak je kennis met Qi Gong en andere vormen van energiewerk. Alle leerstof is toe te passen in je eigen practice en de Yin lessen die je geeft.

Onderwerpen voor deze Yin Yoga opleiding zijn o.a:

  • Verdieping in het meridianenstelsel
  • Verdieping in de vijf-elementenleer
  • Energetische Yin yoga sequencing (lesopbouw)
  • Creatieve inspiratie voor je Yin yogalessen
  • Verschillende meridianen tapping technieken
  • Meridian Nidra
  • Seiza Flows (meditatie in beweging) voor de meridianen/5 elementen
  • 6 Healing Sounds (Taoistische technieken voor het balanceren van Qi)
  • Taoistische meditaties
  • Orgaan-reinigende Qi Gong-serie
  • Yang Flows van Paul Grilley
  • Qi (energie) theorie
  • Het integreren van Qi Gong en Yin Yoga
  • Introductie 6 meridianen theorie en toepassing in Yin yoga
  • Introductie wondermeridianen en toepassing in Yin yoga
  • Thematische sequences op basis van elementen en meridianen
  • Leer energiewerk te gebruiken om het energielichaam te zuiveren terwijl je het fysieke lichaam versterkt

Behorend bij de traditionele Chinese geneeskunde is de beoefening van Qi Gong (energiewerk). Er wordt gezegd dat er wel duizenden gezondheidsoefeningen zijn. In Qi Gong wordt geleerd het lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie (Qi) in het lichaam: het opent de meridianen en voedt de spieren en gewrichten. De zachte, meditatieve en moeiteloze bewegingen zijn een mooie aanvulling op de verstilling van de Yin yoga houdingen. Yin Yoga is eigenlijk een vorm van verstilde Qi Gong. Yin Yoga & Qi Gong zijn aanvullend aan elkaar en de Qi gong is een fijne toevoeging aan de Yin Yoga practice en lessen.

Verdiep je in Yin Yoga en energiewerk om nieuwe elementen en variatie aan je lesgeven en eigen Yin Yoga practice toe te voegen. Zowel jouw kennis wordt aangevuld en verrijkt en daarnaast zullen de deelnemers aan jouw lessen ook veel waarde hechten aan de ontwikkeling van jouw vaardigheden.

Elke lesdag biedt een theoretische en praktische combinatie van technieken en inzichten uit de Yin Yoga, Chinese Geneeskunde en Qi Gong (bewegen op een Yin-manier), die je kunt gaan toepassen in je yin practice en lessen. Heel veel inspiratie dus, om je Yin practice te variëren, en om een optimale energie (Qi) stroom te realiseren.

De langer aangehouden Yin houdingen heffen energetische blokkades op, de zachte bewegingen brengen de Qi aan het stromen. Als je leert ontspannen en met aandacht bewegen, kan je je ook moeitelozer door het dagelijks leven heen bewegen. De Qi Gong die wij aanbieden is zeer toepasbaar in je Yin lessen. En zal je lessen zeker verrijken!

*Deze opleiding leidt niet op tot Qi Gong docent. Je leert wel hoe je Qi Gong oefeningen en reeksen kan integreren in je Yin Yoga lessen en jouw eigen Yoga practice.

Dagindeling & certificatie

 

De opleidings dagen bestaan uit een prettige balans tussen theoriesessies en interactieve praktijk sessies, samen oefenen en iedere dag volg je een yin yoga les waarin het geleerde van de dag geïntegreerd wordt.

Je ontvangt een zeer uitgebreid Nederlandstalig lesboek.

Volledige aanwezigheid en actieve participatie is vereist voor het ontvangen van het Yoga Alliance Continuing Education certificaat (50h YA).

Wie kan deze TT volgen?

 

Deze module is geschikt voor Yin Yoga docenten. Je hebt al kennis van de energetische kant van Yin Yoga en de 12 hoofdmeridianen en je wilt je verder verdiepen in de Yin Yoga leer. Deze module is ook te volgen als je elders een Yin Yoga opleiding hebt gevolgd en op zoek bent naar verdieping en yinspiratie. Twijfel je of je kan instromen in deze training neem dan contact op met Esther via esther@pureenergyyoga.nl.

 

 

Ter voorbereiding

 

Zorg voor parate kennis over de 12 hoofdmeridianen en de 5 natuurelementen. Deze elementen vind je terug in de Yin & Energie TT van Esther. Je mag je ook door andere trainingen, workshops of boeken laten inspireren om je hierop voor te bereiden.

Na je inschrijving ontvang je ook nog een voorbereidende video die je mag bekijken.

 

Praktische info

Data 2025:

Van woensdag 1 oktober t/m zondag 5 oktober

Lesuren:

5 opeenvolgende dagen les van 9u30 tot 17u met telkens 1u middagpauze.

Prijs:

Vroegboekkorting tot en met 15 juni 2025: €800 (incl BTW)

Prijs na 15 juni 2025: €900 (incl BTW)

Locatie:

Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver, België

Teachers:

Esther Scheen & Jeske Papadopoulos

Hoe & vanaf wanneer schrijf je in?

De inschrijvingen starten op zaterdag 26 april 2025 vanaf 8u! Alle eerdere inschrijvingen worden niet aanvaard. Om zo iedereen de gelijke kans te geven om zich aan te melden. Onze TT’s zijn vaak meteen uitverkocht, als je dus wil deelnemen, zorg dan dat je meteen die dag om 8u je mail naar ons stuurt, zo ben je (bijna) zeker van je plek! Stuur je mail naar admin@pranayogastudio.be met de vermelding dat je wil deelnemen aan de Yin Yoga & Qi Gong TT in oktober 2025. Je krijgt van ons de week daarop antwoord of je er bij bent.

Er zijn 25 plaatsen beschikbaar voor deze training. Je krijgt binnen de 3 dagen een mailtje terug van me met de melding of je erbij bent. Eens ingeschreven vraag ik je om binnen de twee weken een voorschot te betalen van €300 om je inschrijving te bevestigen. Het saldo vraag ik drie maanden op voorhand op. Wil je graag een factuur? Dat kan, stuur dan meteen je volledige facturatiegegevens mee. Ik maak de facturen op van zodra de TT begonnen is. Met het voorschot & het saldo bij elkaar geteld.

Annulatie procedure

In case of overmacht van onze kant: dan wordt de TT uitgesteld naar een latere datum, met kans op mee verschuiven of annuleren met volledige terugbetaling.
Annuleer je zelf om eender welke reden: dan is er enkel terugbetaling mogelijk indien je plaats verder wordt verkocht door ons. We rekenen dan wel een annulatie kost van €150 aan.

 

Yogateacher Esther Scheen

 

Al meer dan 15 jaar geef ik yoga trainingen, workshops en lessen waarbij altijd het verbinden van gezondheid op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau centraal staat.

Mijn lessen zijn een combinatie van Westerse en Oosterse kennis van lichaam en geest, verbinding met de natuur, meditatie en mindfulness.

Na diverse yoga-opleidingen in binnen –en buitenland (Poweryoga, Hot Yoga, Yoga Nidra, Restorative Yoga & Yin Yoga) heb ik mij gespecialiseerd in Yin Yoga. Ik heb vele Yin Yoga opleidingen gevolgd waaronder bij Yin Yoga founders Paul & Suzee Grilley, Jo Phee, Bernie Clark, Josh Summers, Sarah Lo, Mirjam Wagner en vele andere leraren op het gebied van Yin Yoga, Fascia en Traditional Chinese Medicine. Paul & Suzee Grilley zijn mijn grote inspiratiebron en hun teachings voeden en motiveren mij om dit yogapad te bewandelen. Naast het geven en ontwikkelen van de opleidingen voor Pure Energy Yoga heb ik vele jaren gewerkt als lead-teacher en ontwikkelaar van andere 200 uurs gecertificeerde Yin & Yang -en Yin Yoga-opleidingen. Daarnaast werk ik als moleculair biologisch analist in een ziekenhuis.

Vanuit mijn ervaringen en achtergrond deel ik met heel veel plezier kennis, ontdekkingen en inzichten met jou.

Ik sta geregistreerd als 500-ERYT bij de Yoga Alliance en blijf me voortdurend ontwikkelen en verdiepen door middel van het volgen van opleidingen, workshops en mijn eigen yoga practice. Ik ben de lead-teacher van de 200 uurs Yoga Alliance Pure Energy Yin Yoga opleiding.

Yin Yoga geeft mij het gevoel van thuiskomen in een wereld die continu door raast. Ruimte te vinden om te verstillen en te verzachten. De kwaliteiten van kalmte, vertraging en geborgenheid te omarmen en van daaruit verder naar binnen te keren en daar de wijsheid te ontdekken. Het is allemaal al aanwezig als je leert luisteren in de stilte.

Lees hier meer over Esther.

 

Yogateacher Jeske Papadopoulos

Jeske is al meer dan 34 jaar groepsdocent, waarvan zij zich de laatste 12 jaar toe heeft gelegd op Yoga en Qi Gong, met als belangrijkste teachers Francesco Garripoli en San Bao Veith. Zij reisde vele jaren elk jaar af naar Thailand om daar Qi Gong en Yoga te beoefenen en studeren. Jeske is gespecialiseerd in Yin Yoga, Qi Gong en Power Vinyasa en staat bekend om haar streven naar balans tussen Yin en Yang energie, en ziet daarvoor de waarde in van het omarmen van zowel de Indiase filosofie als de kennis van de TCM. Zij brengt dit ook in de praktijk in één-op-één-coaching en voedingsadviezen. Jeske studeerde orthomoleculaire suppletie en kruidengeneeskunde en ziet yoga, qi gong, de natuur en ons zelf-genezend vermogen als de belangrijkste pijlers naar een gelukkig en gezond leven. Jeske leeft yoga en blijft enthousiast en gedreven leren en ontwikkelen op het prachtige yoga-pad.

Lees hier meer over Jeske.

 

Interesse in toekomstige trainingen in onze Studio?

Vul hieronder dan de velden in om mee op onze yogateacher mailinglijst te komen.

 

Marketing door