Restorative

1 Dag Stilte Retreat

Zondag 12 november 2023 

Kom mee genieten van deze 1 Dag Stilte Retreat waar we samen de magie van stilte ontdekken.

 

Programma

Deze dag staat in het teken van naar binnen keren. Kom mee met ons ontspannen, bewegen, verbinden en verdiepen op deze ééndagsretreat. We dompelen je onder in momenten van yin yoga & yogastretch, adem & meditatie, wandelen in de natuur en verbinden zonder woorden. Karen begeleidt je de hele dag zodat je kan vertrouwen op het moment en al je verantwoordelijkheden even opzij kan leggen. Dit is JOUW dag, dit is JOUW geschenk voor jezelf.

Iedereen kan dit, iedereen is welkom. Vertrouw op het proces & voel je verbonden met de groep.

Inbegrepen in de dag: alle sessies, vegetarische lunch, yogitea, water, koffie & frisdrank.

9u30 – 10u intro dag, theemoment

10u – 12u yin yoga & yogastretch

12u – 13u lunch

13u – 15u stiltewandeling & wandelmeditatie

15u – 15u15 theepauze

15u15 – 16u30 adem & meditatie

16u30 – 17u deelmoment

 

Praktisch

Voor wie: iedereen die wil (leren) genieten van stilte

Tijdstip: van 9u30 tot 17u

Prijs: €85 (ter plaatse te betalen, cash of met Payconiq, we werken op basis van vertrouwen en rekenen op je aanwezigheid)

Inschrijven: je kan inschrijven voor dit event vanaf 25 oktober om 18u, klik op deze link om in te schrijven. Hou er rekening mee dat sommige activiteiten snel volboekt zijn, wacht dus niet te lang ;-).

Annulatie: je kan tot 24u kostenloos annuleren door in je bevestigingsmail op de cancel knop te klikken en de velden in te vullen. Wees je bewust van de plek die je inneemt van anderen zolang je gereserveerd staat. Hartelijk dank om hier bewust mee om te gaan. Annuleer je later dan 24u op voorhand vragen we je om het bedrag aan ons over te schrijven.

Adres: Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 OLV Waver

Meebrengen: afgesloten flesje water, yogamatje (als je er geen hebt kan je dit lenen bij ons)

Kledij: makkelijke yogakledij waarin je soepel kan bewegen + buitenkledij & wandelschoenen aangepast aan het weer

Extra info: wij voorzien bolsters, blokken & dekens

 

Yogateacher Karen Vanlangendonck

Karen is de oprichtster & hoofdteacher van Prana Yoga Studio. Ze is een internationaal geschoolde yoga teacher met ondertussen meer dan 1000 opleidingsuren die steeds blijft bijscholen om meer te ontdekken van de wondere wereld van yoga.

Ze begon 25 jaar geleden les te geven, waar ze eerst het fitness- en aerobic pad bewandelde en waar de richting na een tijd bijgestuurd werd naar yoga. In 2006 werd ze ziek en hoewel ze al een hele tijd yoga beoefende was dit pas het moment waarop ze de ware helende kracht van yoga ontdekte. Haar Ashtanga & Vinyasa beoefening van die periode maakten plaats voor meditatie, waar ze leerde loslaten. Gedurende 9 jaar ziekte was yoga Karen’s beschermengel en steun & toeverlaat.

Wanneer ze haar eerste Yin Yoga les volgde voelde ze dat dit exact was wat haar lichaam en geest op dat moment nodig hadden. Voor, tussen en na enkele zware operaties die ze onderging bleef ze bewust yoga beoefenen, op de manier die toen haalbaar was. Stap voor stap werd ze weer gezond en vandaag straalt Karen als een zon die schijnt op vele mensen die haar pad kruisen in haar Prana Yoga Studio en op andere plaatsen.

Naast de vele lessen & workshops die ze geeft in haar eigen Studio begeleidt ze ook regelmatig yogaretreats en -weekends, organiseert & host ze teacher trainingen en runt ze de Studio met een warm hart en gefocuste geest. Ze vindt het van groot belang dat iedereen die hier komt een thuisgevoel ervaart. Samen met haar fantastisch team slaagt ze daar wonderbaarlijk in en raken ze vele harten.

Tijdens de Corona-crisis hield Karen zich heel goed staande, dankzij haar yogaleven. Ze keek naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Prana Yoga Academy werd geboren, haar online yogaplatform waarmee ze yoga tot in de huiskamers brengt. Ze is blij dat ze op deze manier sprankels van yoga-inspiratie kan doorgeven aan een ruimer publiek.

Haar grootste inspirators bij wie ze vele workshops & opleidingen volgde zijn: Mirjam Wagner, David Lurey, Sarah Powers, Katiza Satya, Lizzie Lasater, Meghan Currie, Paul van Hooydonck, Teune Van der Wildt, Elsie Matthyssens, Esther Scheen, Jeske Papadopoulos.

Karen’s manier van lesgeven is heel vloeiend, haar stem brengt je naar een diepere vorm van relaxatie, haar talks leiden je tot je diepste zelf. Bij haar voel je dat je goed genoeg bent & je leert stap voor stap te ademen door de uitdagingen van je eigen leven. Ze verwelkomt iedereen met een stralende glimlach en een open hart…

Ze begeleidde in het verleden al meer dan 10 stiltedagen, met telkens heerlijke feedback als gevolg.