Karen Peeters

In 2013 startte Karen Peeters met yoga omdat ze voelde dat ze door het vele joggen steeds strammer werd. Niet alleen kreeg ze haar lenigheid terug, maar ze ontdekte dat yoga zo veel meer te bieden heeft. Naast de fysieke uitdaging op het vlak van kracht, evenwicht, lenigheid en uithouding, voelde Karen ook de meditatieve en ontspannende werking. Deze combinatie van kracht en rust was voor Karen een echte eye opener. Dit is volgens haar net wat veel mensen missen.

We bewegen te weinig en hebben het te druk. We worden ziek en ongelukkig. Yoga biedt de beweging die we missen, maar daarnaast creëert het rust. Het leert je om een evenwicht te vinden tussen inspanning en ontspanning, tussen gas geven en even op de rem gaan staan. Dit ervaren vraagt tijd en oefening, maar eens je deze balans gevonden hebt, laat yoga je niet meer los.

Hoe meer Karen met yoga bezig is, hoe meer ze de invloed ervan op haar leven ervaart. Yoga maakte van haar een zachter persoon. Ze kan beter omgaan met stress, tegenslag en verandering. Ze kan beter relativeren en vindt makkelijker rust in haar hoofd.

Als yogadocente wil Karen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met yoga en zijn verscheidenheid, zodat iedereen yoga kan uitoefenen op de manier die het beste bij zijn/haar persoon past.

Karen volgde de 200h Yoga Teacher Training bij Joachim Meire. In de zomer van 2019 schoolde ze zich nog bij met de specifieke Yin Teacher Training bij Mirjam Wagner. In de zomer van 2020 staat een opleiding in India op de planning.

We verwelkomen Karen Peeters in onze Studio, waar ze Hatha Yoga, Vinyasa Flow én Yin Yoga komt geven.