Body & Mind Workshop: De Kracht van Gedachten

Zondag 30 januari 2022

10u – 13u 

Inhoud

‘Je wordt wat je denkt’. Klinkt deze veelgebruikte uitspraak jou ook bekend in de oren?  We hebben het vaak over de kracht van de gedachten. En hoe belangrijk het is om positief te denken. Maar vraag jij je ook soms af of dit werkelijk zo is? Of is dat maar wat oppeppende ‘feel good filosofie’? 

Hoe belangrijk zijn onze gedachten precies? En hoe beïnvloeden ze ons dan? Het antwoord wordt geleverd door jonge wetenschappen als de epigenetica, de neurologie en de kwantumfysica. Zij brengen de body en mind connectie wetenschappelijk in kaart en ontkrachten zo tal van mythes over hoe we als mens in elkaar zitten.

Hoe het echt is? Met elke gedachte geven we ons lichaam en onze toekomst vorm. Letterlijk. Dit is geen fluffy stuff, het is pure wetenschap. 

Programma

We starten deze workshop met 45 minuten toelichting. We vertalen de wetenschappelijke inzichten naar mensentaal en verhelderen hoe die krachtige body en mind connectie werkt.

Deze inzichten laten we vervolgens diep inzinken in een yin yoga les van 1u30. Dit is een trage toegankelijke yogales waarbij we 3 tot 7 minuten in een zittende of liggende pose blijven. Tussen de poses is er rust. We willen in vele poses een diepe weerstand opwekken, waardoor er heel wat gevoeld en losgemaakt kan worden. Je kan hier aan den lijve ondervinden hoe je gedachten je yogapractice beïnvloeden. 

We sluiten af met een persoonlijke reflectie opdracht waarmee je verder aan de slag kan.

 

 

Praktisch

Voor wie: iedereen die de body & mind connectie beter wil leren begrijpen om als volgt je leven meer in balans te krijgen. Geen yoga ervaring vereist.

Tijdstip: van 10u tot 13u

Prijs: €50 (ter plaatse te betalen, cash of met Payconiq, we werken op basis van vertrouwen en rekenen op je aanwezigheid)

Deze workshop is volzet. We hebben een wachtlijst. Stuur een mailtje naar admin@pranayogastudio.be en we zetten je erop. Bij voldoende interesse plannen we een extra datum in. Of wanneer er een plekje vrij komt op 30/1 kan je ook nog meedoen.

Adres: Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 OLV Waver

Meebrengen: afgesloten flesje water, notitieboek, pen, yogamatje, bolster, blok, deken (als je dit niet hebt kan je dit lenen bij ons)

Kledij: makkelijke, warme, stretchende kledij

We volgen Corona-proof alle regels van dat moment

 

 

 

Teachers

Ann Van Houcke

Ann is oprichter en eigenaar van A coach. Zij is een certified coach en master nlp practitioner die individuen en teams begeleidt naar de grotere versie van zichzelf.

Ann heeft een passie voor de wetenschap achter de body en mind connectie, omdat die komaf maakt met hardnekkige mythes en zweverigheid over wie we zijn en kunnen worden.

Zij vertaalt de inzichten uit deze wetenschappen naar mensentaal, naar de geschikte coaching technieken en naar ‘hoe doen’ taal en reikt zo de sleutels aan om aan het stuur te staan van ons eigen leven.

Als mental coach is Ann de gids op het pad naar een leven vol flow. Haar motto: ‘Word wie je droomt te zijn’!

Lees hier meer over Ann.

 

Karen Vanlangendonck

Karen is de oprichtster & hoofdteacher van Prana Yoga Studio. Ze is een internationaal geschoolde yoga teacher met 20 jaar ervaring. 

In 2006 werd ze ziek en hoewel ze al een hele tijd yoga beoefende was dit pas het moment waarop ze de ware helende kracht van yoga ontdekte. Haar krachtigere vormen van yoga beoefening van die periode maakten plaats voor meditatie, waar ze leerde loslaten. Gedurende 9 jaar ziekte was yoga Karen’s beschermengel en steun & toeverlaat.

Wanneer ze haar eerste Yin Yoga les volgde voelde ze dat dit exact was wat haar lichaam en geest op dat moment nodig hadden. Voor, tussen en na enkele zware operaties die ze onderging bleef ze bewust yoga beoefenen, op de manier die toen haalbaar was. Stap voor stap werd ze weer gezond en vandaag straalt Karen als een zon die schijnt op vele mensen die haar pad kruisen in haar Prana Yoga Studio en op andere plaatsen.

Lees hier meer over Karen.