Bhakti Yoga

Zondag 26 april 2020, 10u – 11u

Is er meer aan de hand dan onze dagdagelijkse beslommeringen die we als mens elke dag tegenkomen? Is er iets dat verder gaat dan wat we zien, proeven, voelen , aanraken en horen? Een grotere Liefde dan in onze dagelijkse drama’s?

Ontdek mee de rijke beoefening van Bhakti yoga, duik in een oceaan van genade en dankbaarheid en voel in een concept dat bekend staat als Isvarapranidhana (overgave). We zullen een dialoog openenen over wat ‘toewijding’ en ‘overgave’ is en hoe het een krachtige gids kan worden in onze praktijk en ons dagelijks leven.

Deze les zal bestaan uit groepsdiscussie, verhalen vertellen, stem en ademhalingsoefeningen, hartopeners, zingen en chanten terwijl we naar binnen gaan. Bij het chanten reciteren we mooie Sanskriete klanken, een vorm van yoga voor en door de groep vergezeld van het geluid van muziek. Het creëert een meditatieve gemoedstoestand. Dit gebeurt in de vorm van een heilige uitspraak, een klinkend geluid, een letterwoord of foneem. Woorden die reeds duizenden jaren oud zijn en worden ervaren als zeer rustgevend, vreugdevol met psychologische en helende krachten. Magie, overgave, liefde en dankbaarheid om een veranderde staat van bewustzijn in te leiden. Het is een geweldige manier om emoties te ontgrendelen. Onderzoeken wat boven de gewone vorm staat en het hart openen voor iets dieper-de grootste liefde die in ieder van ons leeft .

Voor iedereen toegankelijk!

Wanneer: 1x per maand, elke vierde zondag van de maand van 10u – 11u

Data 2020: 23 februari, 22 maart, 26 april, 24 mei

Waar: Prana Yoga Studio, Dorp 37, 2861 OLV Waver

Prijs: €13 of beurt van kaart of €7 met abo

Inschrijven: niet nodig, gewoon komen

Teacher: Veerle Hollevoet (lees hier meer over Veerle)